Kenya'da Türk işadamlarına büyük ilgi

Türkiye'nin Nairobi Büyükelçiliğinde, mobilya sektöründe yatırım yapmak üzere Kenya'da ikili temaslarda bulunan Türk iş adamları onuruna yemek verildi.

Yayınlanma: 02.12.2010 - 19:17
Abone Ol google-news

Dış Ticaret Müsteşarlığı Koordinatörlüğü, İstanbul İhracatçı Birlikleri (İİB) Genel Sekreterliği organizasyonu ve Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneğinin (MOSDER) katkılarıyla Türkiye'nin önde gelen ev, mutfak ve ofis mobilyası üreticisi firmalar, ürünlerini tanıtmak ve yatırım yapmak üzere 30 Kasımdan bu yana Kenya'nın başkenti Nairobi'de bulunuyor.

Türk yatırımcılarının Afrika'da yatırım yapmaları yönünde 2002 yılından bu yana çeşitli temaslarda bulunan Türkiye'nin Nairobi Büyükelçisi Tuncer Kayalar, mobilya üreticisi firmaların yetkililerine büyükelçiliğin bahçesinde akşam yemeği verdi. Türk yemekleri ve Bursalı iskender kebap ustası Memduh Tatlıcıoğlu'nun kestiği dönerin ikram edildiği yemekte Büyükelçi Kayalar, Kenya'ya mobilya ve inşaat sektöründe Türk iş adamlarının yatırım yapmasını istedi.

Kayalar, ''Buralarda iş peşinde koşacağız. Ben eminim ki Türk iş adamlarımızın dünyanın her tarafında gösterdikleri başarıyı, burada da fevkiyle gösterecekler. Ben hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum. Lütfen burayı hepiniz eviniz olarak bilin. Teker teker münferiden de geldiğinizde burası evinizdir. Sizleri canı gönülden karşılamayı, misafir etmeye hazır olduğumuzu da ifade etmek istiyorum'' dedi.

İstanbul Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Abdullah Tever de Nairobi'ye geldikleri ilk günden bu yana gerek Kenyalı iş damlarıyla bir araya gelmelerinde, gerekse ürettikleri mobilyaların teşhirinde katkılarından dolayı Büyükelçi Kayalar'ın hakkının ödenemeyeceğini ifade etti.

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği'nin (MOSDER) Başkanı Ramazan Davulcuoğlu da Kayalar'ın ülkemizi Kenya ve diğer Afrika ülkelerinde başarıyla temsil ettiği için kendisiyle gurur duyduklarını kaydetti. Konuşmalardan sonra Tever ve Davulcuoğlu, Büyükelçi Kayalar'a çini tabak, büyükelçilikte Ticaret Müşaviri Gökhan Üsküdar'a da fincan takımı armağan ederek, şükran duygularını ilettiler. Yemek hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler