"Galatasaray'da çok güzel zamanlarım geçti"

Galatasaray'dan eski kulübü Santos'a transfer olan Brezilyalı futbolcu Elano Blumer, sarı-kırmızılı ekipte çok güzel zamanlar geçirdiğini, Galatasaray taraftarını hiç unutmayacağını ifade etti.

Yayınlanma: 02.12.2010 - 20:43
Abone Ol google-news

Galatasaray Televizyonu'nda yayınlanan ''Son Pas Özel'' programına konuk olan Elano, evine döndüğü için mutlu olduğunu, sarı-kırmızılı kulübü hiç unutmayacağını belirterek, ''Özellikle taraftarlarımıza değinmek istiyorum. Beni kesinlikle yanlış anlamasınlar. Burada çok güzel zamanlarım geçti, çünkü hep benim yanımdaydılar. Ne olursa olsun iyi oynasam da kötü oynasam da bana her zaman o sevgilerini sahada gösterdiler. Sonuçta benim için tekrar Brezilya'ya, yuvama dönme fırsatı oluştu. Kimsenin şüphesi olmasın. Başkanımız da yönetimimiz de her zaman için kulübü, kulübün çıkarlarını düşünen insanlar. O yüzden beraber oturuldu, konuşuldu ve böyle bir şeye karar verildi. Ama ne olursa olsun burayı unutmayacağım'' dedi.

Transferinde iki tarafın da fikir birliği sağladığını kaydeden Brezilyalı futbolcu, ''Başkanımıza ve Adnan Sezgin'e teşekkür ediyorum. Beni anlayışla karşıladılar. Benim sadece kafamda, eğer Brezilya'ya dönecek bir fırsat bulabilirsem o şekilde dönmek istiyordum. Yoksa herhangi bir problem yaşadığımdan değil. Bu fırsat da eski kulübüm Santos tarafından gerçekleşti. Tabii ki orada da beni mutlaka güzel günler bekliyor. Döndüğüm zaman orada özel bir organizasyon düzenlenecek. O yüzden mutlaka kendi evime döndüğüm için mutluyum'' ifadelerini kullandı.

Türkiye liginde başarılı olmak için iyi mücadele eden bir takım kurulması gerektiğini gördüğünü anlatan Elano, sarı-kırmızılı ekibin bulunduğu yeri hak etmediğini kaydederek, ''Galatasaray mükemmel bir taraftar grubuna sahip, inanılmaz bir tarihe sahip, o yüzden kesinlikle bulunduğu yeri hak etmiyor. Şu anda bulunduğumuz yer kötü ama hak etmediğimiz bir yer. Türkiye ligine gelecek olursak, çok kaliteli bir lig. Eğer Türkiye liginde başarılı olmak istiyorsanız, iyi mücadele eden bir takım kurulması gerekiyor'' şeklinde konuştu.

Brezilya Milli Takımı'nda ortaya koyduğu performansı Galatasaray'da sergileyemediği değerlendirmeleriyle ilgili olarak Elano, ''Brezilya Milli Takımı'nda uzun zaman oynadım. Oradaki ve buradaki futbolcu grubu farklı. Mutlaka buradaki futbolcu grubu da çok kaliteli ama geçmişe baktığınızda bazı sakatlıklar yaşandı, benim kendi açımdan yaşadığım sakatlıklar oldu ve o yüzden bu tip şeyler bir araya gelip takımın performansını yükseltiyor. Takım iyiyse siz de otomatik olarak bir şeyler katarak siz de iyi oluyorsunuz, ama takım kötü gittiğinde mutlaka bu sizi de etkiliyor. Nedenleri de söylediğim gibi sakatlıklar'' ifadelerini kullandı.

Bir gün tekrar Avrupa macerasına atılıp atılmayacağı sorusuna Brezilyalı futbolcu, ''Kesinlikle böyle bir şey yok. Brezilya'ya dönmek benim için önemliydi. Santos'tan böyle bir teklif gelince ben de başkana sundum'' yanıtını verdi.

Elano'nun sarı-kırmızılı taraftarlara gönderdiği mesaj ise şöyle:

''Galatasaray taraftar grubu inanılmaz. Zaten şu anda burada olmamın, oturmamın amacı Galatasaray taraftarıdır. Kesinlikle beni yanlış anlamlarını istemiyorum. Galatasaray taraftarı benim her zaman kalbimde. Her zaman bana desteklerini sundular, pankartlar açıldı, ne zaman sokakta görseler mutlaka bana destek ve sevgilerini orada da belirttiler. Burada oynadığım süre boyunca kesinlikle pozitif performans vermeye çalıştım, elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım.

Tabii bazı zamanlarda yapabildim, bazı zamanlarda yapamadım. Yapamadığım zamanlar için onlardan özür diliyorum. Ama genel olarak onlar her zaman kalbimde. Beni yanlış anlamasınlar, sonuçta evime dönüyorum. Bana hak vermelerini istiyorum. Ama Galatasaray taraftarı hiç unutamayacağım taraftardır.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler