Mısır'da Türk sineması tartışıldı

Türk sinemasının geldiği nokta ve geleceği 34. Uluslararası Kahire Film Festivali çerçevesinde düzenlenen panelde ele alındı.

Yayınlanma: 02.12.2010 - 21:33
Abone Ol google-news

Kahire'de ki Sofitel Otel'de gerçekleştirilen ve Leyla Takul'un yönettiği panele, Türkiye'nin Kahire Büyükelçisi Hüseyin Avni Botsalı, sinema ve dizi oyuncuları Meltem Cumbul, Saadet Işıl Aksoy ve Murat Yıldırım konuşmacı olarak katıldılar.

Panelde yaptığı konuşmada, doksanlı yıllarda senede 10 film yapabilen Türk sinemasının, bugün çok sayıda film üretebilme kapasitesine sahip olduğunu söyleyen sinema sanatçısı ve aynı zamanda festivalde jüri üyesi olan Meltem Cumbul, ''Türk sinemasının gelişmesi beni mutlu ediyor'' dedi.

Mısır sinemasının eserlerini daha fazla izlemek istediğini ve bundan zevk alacağını ifade eden Cumbul, sinemanın kültürlerin tanınmasında taşıdığı öneme işaret ederek, ortak yapım filmlerin Türkiye ile bölgedeki ülkeleri arasında gerçekleştirilebileceğini vurguladı. Oyuncu Saadet Işıl Aksoy da birçok Mısırlı oyuncunun filmleri ile büyüdüğünü anlatarak, ''Ortak tarihimiz var. Ortak kültürümüz var. Neden ortak yapım film ve diziler yapmıyoruz ?'' diye konuştu.

Festivalin onur konuğu olan dizi oyuncusu Murat Yıldırım da ''Asi'' dizisini yaparken, dizinin Ortadoğu'da tutulacağını hiç tahmin etmediklerini ifade ederek, Türk dizilerinin Arap dünyasında ilgi görmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Panele katılanlar, Türk sanatçıları soru yağmuruna tutarken, oyuncu Murat Yıldırım'dan imza alabilmek ve birlikte fotoğraf çektirmek için sıraya gidiler.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler