Dünyanın dengesini koru

Ünlü Amerikan televizyon animasyonu Avatar’ı sinemaya uyarlayan M. Night Shyamalan, gözde temaları aileyi, dört elementi, doğanın dengesini, bir kültürün yokoluşunu, yaşamda kalabilmeyi, umudu, insan olabilmeyi irdeliyor.

Yayınlanma: 02.12.2010 - 22:00
Abone Ol google-news

Gezegendeki dört ulus dört ana öğeyi, havayı, suyu, toprağı ve ateşi denetlemektedir. Ateş ulusu diğerlerine karşı acımasız bir savaş başlatınca dört ulusun yazgısı birbirine bağlanır.

Ateş ulusu hava ulusunu yener, toprak ve su uluslarına karşı savaşmayı sürdürür. Yıkımın akışını değiştirecek hiçbir umut ışığı taşımayan bir dönem gelir.

Su ulusundan yaşamda kalabilmeyi başaran Aang, dört elementi de güdümleme, bükme gücüne sahip olan bir Avatar’dır. Dört ulus arasındaki dengeyi kurabilmek, dünyaya yeniden barışı, dinginliği getirebilmek için genç Aang, toprak, ateş ve havayı yenmek, onlara sözünü geçirmek zorundadır.

Bu güçlü fantastik öykü bireyleri anlatıyor, zamanı kucaklıyor, soykırımları, Hinduizm’i, Budizm’i barındırıyor. Tekvandoda kara kuşak sahibi oniki yaşındaki Noah Ringer, Aang rolüyle ilk kez kamera karşısında.

Filmin Özel Bölümler’inde yaratıcıları Avatar’ın karakterlerini anlatıyorlar, çıkarılmış sahneler, çekim şakaları yer alıyor.

The Last Airbender (Son Hava Bükücü) Yönetmen: M.Night
Shyamalan Oynayanlar:Noah Ringer, Nicola Peltz, Dev Patel,
Sokka Jackson Rathbone, Shaun Toub, Aasef Mandvi, Cliff
Curtis/ 2010, 99 dakika, Tiglon.

Format: Dvd, Vcd, Blu-ray.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler