ABD'den insan manzaraları

Scott Prendergast'ın senaryosunu yazdığı, yönettiği, başrolünde oynadığı kara komedi, ABD'deki sosyal, siyasal, ekonomik sorunları, Başkan Bush dönemindeki Amerikan taşrasını sıradışı bir yaklaşımla anlatıyor.

Yayınlanma: 02.12.2010 - 22:00
Abone Ol google-news

Kocası Noah Irak’ta asker olan Leslie’nin yaşamı aşırı yaramaz iki oğlu Cameron’la Lincoln’un yüzünden yolunda gitmiyordur.

Asker eşi aylardır uzakta olan, ödenecek faturaları gittikçe kabaran, dayanma gücü tükenen Leslie, Noah’ın kardeşi Salman’dan yardım istemeyi düşünür. Salman otuziki yaşındadır, kredi kartının limiti dolmuştur, meteliksizdir. Yeni bir iş bulma konusunda da isteği oldukça düşüktür, o bir kaybedendir.

Leslie çalışırken şımarık yeğenlerine bakmak zorunda kalan Salman, skandallarla sarsılan Enron şirketini anımsatan BluNexion’da part-time işe başlar. Batmakta olan şirketin dev mavi kostümünü giyen Salman eyaletler arası yolun kenarında BluNexion’un el broşürlerini dağıtma görevini üstlenir.

Leslie’nin evlilik dışı ilişkisini keşfeden, ağabeyi Noah için tasalanan, yeğenleriyle arasını düzeltmeye çalışan Salman herşeyin yoluna girdiğini görünce Texas’ı terkeder.

Çağdaş Amerikan kültürünü, iletişimsizliği, Amerikan toplumunda Irak Savaşı’nın yerini eleştiren bu başarılı kara komedi, Amerikan Bağımsız Sineması’ndan ilginç bir örnek.

Kabluey (Mavi Maskot) Yönetmen: Scott Prendergast Oynayanlar:
Lisa Kudrow, Scott Prendergast, Christine Taylor, Conchita Ferrell,
Teri Garr, Jeffrey Dean Morgan/ 2008, 83 dakika, Kanal D Home
Video.

Format: Dvd, Vcd.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler