Gökçek de affediliyor

Hükümetin kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasını öngören Af Tasarısı’nda Melih Gökçek’in başında olduğu Ankara Anakent Belediye Başkanlığı’na da borç affı getirdiği ortaya çıktı.

Yayınlanma: 03.12.2010 - 07:29
Abone Ol google-news

Ankara Anakent Belediyesinin, Kasım 2010 itibarıyla Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi ile beraber Hazineye 2 milyar 698 milyon lirası vadesi geçmiş olmak üzere 3 milyar 12 milyon lira borcu var.

Tasarının Bazı mahalli idarelerin borç ve alacaklarının takas ve mahsubu başlıklı 110. maddesinin ilk fıkrasında ilgili hüküm yer aldı.

Anakent Belediyesi Yasasının geçici 3. maddesi ise Büyükşehir belediyeleri ve bunlara bağlı kuruluşlar ile şirketlerin; 30.6.2004 tarihi itibarıyla kamu kurum ve kuruluşlarına olan kamu ve özel hukuka tabi alacakları, bunların diğer kamu kurum ve kuruluşlarına olan borçlarına karşılık olmak üzere bu kanunun yayımını izleyen altı ay içinde mahsup edilir... hükmünü taşıyor.

Ayrıca anakent belediyelerinin mevcut borçlarının belediyelerin kasasından değil, merkezi yönetimden belediyelere gelecekte aktarılacak ödeneklerden kesilmesi hüküm altına alınıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler