AKP'ye göre suç unsuru yok

AKP MKYK toplantısında, Wikileaks belgeleri ve özellikle belgelerdeki Türkiye'ye yönelik iddialar değerlendirildi. İddialara karşın yargı yolunun açık olup olmadığını araştıracak olan AKP'de, şu ana kadar yayınlanan belgelerde suç unsuru olmadığı görüşü ağırlık kazandı.

Yayınlanma: 03.12.2010 - 08:27
Abone Ol google-news

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan AKP MKYK toplantısının öncelikli gündemi WikiLeaks belgeleri oldu. Toplantıda İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Türkiye'nin iç güvenliği ve demokratik açılım süreci ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Meclis çalışmalarının da ele alındığı toplantıda AKP'nin ekonomi kurmayları, partinin 2011 yılı mali bütçesini çıkarırken, 2010 yılı harcamalarını da değerlendirdi. Toplantıda, 12 Eylül 2010'da yapılan referandum sonucunda ortaya çıkan harcamalar da masaya yatırıldı.


Suc unsuru yok

AKP MKYK toplantısında ağırlıklı olarak Wikileaks belgeleri ele alınırken bu konuda izlenecek yol haritası çizildi. Toplantıda, MKYK üyeleri belgelerin ne amaçla yayınlandığına yönelik görüşlerini dile getirdiler. Bazı MKYK üyeleri belgelerin yayınlanma zamanına dikkat çekerken, Türkiye'nin dış politikadaki etkinliğine ve 2011 genel seçimlerinin kısa bir süre sonra yapılacak olmasına işaret ettiler. Bazı üyeler, bu belgelerin sızdırılma şeklini, zamanlamasını "Türkiye hükümetine yönelik yıpratma" şeklinde yorumladılar. Toplantıda, şu ana kadar ortaya atılan iddialar konusunda yargı yolunun açık olup olmadığının araştırılması yönünde karar alınırken, bir taraftan da söz konusu iddiaların suç unsuru taşımadığı görüşü ağırlık kazandı. Öte yandan AKP Wikileaks belgeleri konusunda şimdilik "bekle gör" politikası izlemeye devam edecek. Bundan sonra yayınlanacak belgeleri izleyecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler