"AB ile ilişkiler sekteye uğradı"

Türkiye'nin AB Nezdindeki Daimi Temsilcisi Selim Kuneralp, Türkiye-AB müzakere sürecinde açılabilecek fasıllara ilişkin olarak "Rekabet, AB'nin bel kemiklerinden biri, oldukça zor bir fasıl ve dolayısıyla açılış kriterleri de oldukça zor. Bunun AB Belçika Dönem Başkanlığı sürecinde açılma ihtimali düşük görünüyor, ancak Macar dönem başkanlığının ilk iki ayında bunun yapılması mümkün olacaktır" dedi.

Yayınlanma: 03.12.2010 - 08:53
Abone Ol google-news

Selim Kuneralp, Brüksel'de yerleşik basın mensupları ile biraraya gelerek Türkiye-AB ilişkilerini değerlendirdi. ABHaber'e göre Kuneralp, "Dünya'daki son gelişmeler ışığı çerçevesinde AB'de çarklar yavaş çalışıyor ve giderek de yavaşlıyor. AB içine dönük bir döneme girdi, aramızdaki ilişkiler Lizbon sonrası istenilen durumda değil. İlişkiler sekteye uğradı" şeklinde konuştu.

Belçika Dönem Başkanlığı 31 Aralık'ta sona ermeden "Rekabet" başlığının açılmasına ilişkin olarak da Kuneralp, "Rekabet, AB'nin bel kemiklerinden biri, oldukça zor bir fasıl ve dolayısıyla açılış kriterleri de oldukça zor. Bunun AB Belçika Dönem Başkanlığı sürecinde açılma ihtimali düşük görünüyor, ancak Macar dönem başkanlığının ilk iki ayında bunun yapılması mümkün olacaktır. Bu çerçevede her iki tarafta da irade ve iyi niyet mevcut" dedi.
 

"Fransa ve Almanya'nın tavrı ilerde değişebilir"

Büyükelçi Kuneralp, AB sürecinde Türkiye'ye istenilen desteği vermeyen Fransa ve Almanya'nın tavrı ileride değişebilir. Fransa'daki bir hükümet değişikliği politikalarda değişiklik getirebilir. AB'de Kıbrıs konusunda bu yıl hareketlenme olması zor" değerlendirmelerini de yaptı


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler