CHP'li Ateş'ten engellileri sevindirecek teklif

CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş, kamuda yüzde 3 olan engelli çalıştırma oranının yüzde 6 olarak değiştirilmesi için kanun teklifi verdi. Ateş'in teklifi kabul edilirse kamuda çalıştırılması zorunda olan engelli sayısı iki katına çıkacak.

Yayınlanma: 03.12.2010 - 09:11
Abone Ol google-news

Devlet Memurları Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi, söz konusu kanunun 53. maddesinin üçüncü fıkrasını değiştiriyor. Buna göre; kamu kurum ve kuruluşlarının çalıştırmak zorunda oldukları yüzde 3 oranında engelli personel oranı yüzde 6'ya çıkarılıyor.
 

Kamuda engelli istihdamı iki katına çıkacak

Engelli vatandaşların en büyük sorununun istihdam olanaklarının kısıtlılığı olduğunu belirten Ateş, teklifin gerekçesinde şöyle dedi: "Bu nedenle mevcut kamu personel rejiminde halen yüzde 3 olan engelli personel çalıştırma oranı yüzde 6 olarak değiştirilmekte bunun sonucu olarak engellilerin kamu yönetiminde istihdam kapasitesi iki katına çıkartılmaktadır. Böylece kamuda çalıştırılması gereken engelli sayısı mevcut durumda 49 bin olması gerekirken bu değişiklikle 98 bin kişiye ulaşmaktadır. Başka bir ifadeyle mevcut 14 bin olan engelli personel sayısı düşüldüğünde 84 bin engelli vatandaşımıza kamuda memur statüsünde istihdam olanağı yaratılmaktadır."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler