'İktidar sosyal politikalarda inandırıcılığını yitirdi'

DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, AKP iktidarının siyasette ve ekonomide olduğu gibi, sosyal politikalarda da inandırıcılığını yitirdiğini iddia etti.

Yayınlanma: 03.12.2010 - 09:12
Abone Ol google-news

DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, 3 Aralık, "Dünya Engelliler Günü" nedeniyle yaptığı açıklamada, 12 Eylül'de yapılan Anayasa referandumundan sonra, engelliler için "pozitif ayırımcılık" uygulayacağını söyleyen Hükümetin, tam aksine "negatif ayrımcılık" yaptığını belirtti.

Hükümetin engellileri siyasete alet ettiğini öne süren Cindoruk, 2005 yılında çıkarılan Özürlüler Kanunu'nun 5 yıldan bu yana uygulamaya konmadığını, engellilerin istihdam beklentilerinin de hayal kırıklığına neden olduğunu kaydetti. Engellilerin, eğitim, sağlık ve kamu hizmetlerine erişimlerinin sağlanamadığını vurgulayan Cindoruk, özel eğitim ve rehabilitasyon hizmetlerinin ise "duyarsız yaklaşımlarla" özel sektöre devredilmesini uygun bulmadığını ifade etti. Cindoruk, "Hükümetin her alanda olduğu gibi, toplumumuz için son derece hassas olan bu alanda da, rekabet ve rant hırsını egemen kılma uygulamalarına son vermesi lazım. Sosyal ve ekonomik hayata katamadığımız, aileleriyle birlikte 25 milyonu bulan engelli toplum varken, onlar için 'ayırımcılıkla mücadele ediyoruz' demeçleri veren Hükümeti hiç inandırıcı bulmuyorum. '3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde bu ülkedeki sakat zihniyetlere sesleniyorum; Engellilerimizin hak ettiği eşitliği çözemiyorsanız, siyasette ve ekonomide olduğu gibi, sosyal politikalarda da inandırıcılığınızı yitirdiniz" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler