Çin, para politikasını sıkılaştıracak

Çin'in, 2011 yılında para politikasını sıkılaştıracağı belirtildi. Şinhua Ajansı'nın haberine göre, Komünist Parti'nin üst organı Politbüro, gelecek yıl hafif gevşek para politikasından ihtiyatlı para politikasına geçilmesine karar verdi. Böylece, krediler ve diğer harcamalar kontrol altına alınmaya çalışılacak.

Yayınlanma: 03.12.2010 - 09:30
Abone Ol google-news

Politbüro'nun aynı zamanda proaktif mali politikanın sürdürülmesine de karar verdiği belirtildi.

Para politikasındaki değişim haftalardır tartışılıyordu. Pekin'de Citigroup ekonomisti Ken Peng, kararın, likiditeyi ve enflasyonu kontrol altına alacak her çeşit para politikası enstrümanının şu an kullanılabileceği anlamını taşıdığını kaydetti. Ken Peng, gelecek yılın sonuna kadar beş kez faiz artırımı beklediklerini ifade etti.
Çin Merkez Bankası, bu yıl faiz oranlarını bir kez artırdı.

Industrial Securities başekonomisti Dong Şian da, Çin'in en önemli önceliğinin enflasyonu dizginlemek ve ekonominin aşırı ısınmasından kaçınmak olduğunu belirtti.
Çin'de tüketici fiyatları ekim ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 4,4 arttı. Böylece, tüketici fiyatları son 25 ayın en yüksek seviyesine geldi.

Krizin ardından bu yılın ilk çeyreğinde Çin ekonomisi yüzde 11,9 büyürken, eylül ayı sonunda biten üç ayda ekonomik büyüme yüzde 9,6'ya geriledi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler