İsrail medyasından Türkiye'ye saldırı

Türkiye, orman yangınını söndürmek üzere İsrail'e iki yangın söndürme helikopteri gönderirken, İsrail medyasından Türkiye'ye ağır eleştiriler geldi.

Yayınlanma: 03.12.2010 - 10:03
Abone Ol google-news

İsrail'in önde gelen gazetelerinden Yedioth Ahronot grubunun internet sitesinde yer verilen makalede, Wikileaks belgelerinin ABD ve Avrupa'nın Türkiye'deki "tehlikeli rejime ilişkin büyük kaygıları"nı doğruladığı öne sürüldü. "Erdoğan, eşkıyaca ve megaloman davranışları bölgesel istikrarı tehdit ediyor", "Türkiye, bize karşı savaş açabilir", "Türk ordusu, İsrail'in düşmanları arasında sayılmalı" gibi ağır ifadelerin kullanıldığı makalede, Türkiye'nin NATO'dan kovulması, ABD'nin de yaptırım uygulaması istendi.

Ynet tarafından, yazar ve Ortadoğu uzmanı Guy Bechor imzasıyla yayımlanan, "Türkiye İran Gibi" başlıklı makalesinde Wikileaks belgelerinin, ABD ve Avrupa'nın Türkiye'de iktidardaki "tehlikeli rejime ilişkin büyük kaygılarını" doğruladığı öne sürüldü. Makalede halen Ortadoğu'da Müslüman Kardeşlerince kontrol edilen iki oluşumların olduğu savunulurken, bunlar Gazze ve Ankara olarak sıralandı.

Geçmişte Ortadoğu'da önemli Batı yanlısı bir çapa görevini yapan, istikrarlaştırıcı, sorumlu ve yapıcı rol oynayan Türkiye'nin artık bir tehdit oluşturduğunu, çoğu Arap rejimleri ve İsrail'e zarar verdiği iddialarına da yer veren Guy Bechor, Türkiye'nin artık "düşmanca bir rejim" olduğunu savundu. Bechor, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Türkiye'nin, İsrail'in Lübnan'a saldırması halinde sessiz kalmayacağı sözlerine tepki olarak da "Türkiye, İsrail'in potansiyel askeri düşmanı ve bize karşı savaş açabilir" savını da dile getirdi.

'Türkiye'yi NATO'dan kovun'

Guy Bechor, dünyanın Türkiye'ye yönelik politikalarını değiştirmesinden başka bir seçeneğin bulunmadığını, artık Türkiye'ye bedel ödetme zamanının geldiğini de öne sürdükten sonra Türkiye'ye silah satışlarının durdurulmasını istedi ve "Türk ordusu artık İsrail'in düşmanları arasında sayılmalı" dedi.

"Türkiye'nin NATO'da kalmasının düşünülmez" ifadesini kullanan Bechor, Wikileaks'e dayanarak Türkiye üzerinden İran'a nükleer materyal transfer edildiğini, Ankara'nın da, Çin ordusu ile ortak tatbikat yaptığını açıkladığını belirttiği makalesinde, Türkiye'nin güvenilemeyeceğini öne sürerek, "NATO'da bir Türkiye, NATO'da bir İran gibi" ifadesine de yer verdi.

Makalede "tehdit etmeyi ve eşkıyaca davranmayı sürdürmesi halinde Amerika, Suriye'ye yaptığı gibi Türkiye'ye de yaptırım empoze etmeyi düşünmesi" gerektiği savunuldu ve "ABD Kongresi, ciddi olarak büyüyen Türk tehdidini ele alması zamanı geldi" denildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler