Eğitim- Sen'den "atama" yürüyüşü

Eğitim-Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç, 6 Aralıkta yapılacak 30 bin öğretmen atamasının yetersiz olduğunu belirterek, ''131 bin öğretmen açığını gözeterek bu rakam kadar atama yapılmalıdır'' dedi.

Yayınlanma: 03.12.2010 - 12:08
Abone Ol google-news

Çeşitli illerden Ankara'ya gelen Eğitim-Sen üyeleri Demirtepe Durağı'nda toplanarak Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) doğru yürüyüşe geçti.

Gazi Mustafa Kemal Bulvarı'nı trafiğe kapatarak yürümek isteyen grup, polis barikatıyla karşılaştı.

Sendika yöneticileri ile güvenlik güçleri arasında yapılan görüşmelerin ardından slogan atarak yürüyüşe devam eden grup, bu kez trafiğe kapatılan caddenin sağ şeridinden yürüdü.

''Parasız eğitim, parasız sağlık'', ''Sözleşmeli köle olmayacağız'', ''Savaşa değil eğitime bütçe'' şeklinde sloganlar atan Eğitim-Sen üyeleri, Güven Park'ta polisin gösterdiği güzergah yerine Atatürk Bulvarı'na çıkmak istedi. Grup ile güvenlik güçleri arasında zaman zaman gerginlik yaşanması üzerine, polis aracından Eğitim-Sen üyelerine uyarı anonsu yapıldı. Görüşmeler sonunda grup, kaldırımdan geçerek, MEB önünü geldi.

Üzerinde, ''Sözleşmeli çalışanlar kadro alsın, öğretmen açığı kadar atama yapılsın, Sanat Eğitimi, Bilişim Teknolojileri, Beden Eğitimi ders saatleri artsın, zorunlu olsun, Ek Ders Yönetmeliği sendikalarla birlikte düzenlensin, ücretler, özlük ve sosyal haklar toplu sözlemeyle belirlensin'' yazılı pankart, bakanlığın merdivenlerine serildi.

Eğitim-Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç, burada yaptığı açıklamada, MEB'in 6 Aralıkta yapacağı 30 bin öğretmen atamasının yetersiz olduğunu belirterek ''400 bin öğretmen açığı böyle birkaç bin atama ile giderilebilir mi, işsizler ordusu büyümez mi, Sayın Bakana soruyoruz?'' diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın rakamlarına göre 131 bin öğretmen açığının bulunduğunu kaydeden Kılıç, ''Yapılması gereken bir an önce öğretmen açığı kadar öğretmenin kadrolu atanmasını sağlamaktır. 131 bin öğretmen açığını gözeterek bu rakam kadar atama yapılmalıdır'' dedi.

Geçtiğimiz günlerde açıklanan ''Fatih Projesi''ni ''Öğretmeni olmayan sınıfta akıllı tahta olsa ne, olmasa ne'' sözleriyle eleştiren Kılıç, 30 bin öğretmen atamasıyla, iptal edilen KPSS ile başlayan sürecin geçiştirildiğini savundu. Açıklamanın ardından, grup olaysız dağıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler