"Kafes Eylem Planı'yla bağlantısı araştırılsın"

Malatya'daki Zirve Yayınevi cinayeti davasının müdahil avukatlarından Erdal Doğan, gelinen aşama açısından taleplerinin Kafes Eylem Planı ile bu davanın fiili bağlantısının yapılması olduğunu söyledi.

Yayınlanma: 03.12.2010 - 14:21
Abone Ol google-news

Davanın 30. duruşması Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.
Davanın müdahil avukatlarından Doğan, duruşma sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, sanıklardan Abuzer Yıldırım'ın avukatının ''savunma'' adı altında yaptığı konuşmayı ''sanıkları bile aşan bir durumda, bir anlamda cinayeti normal karşılayan 'az bile yapılmıştır' diyen bir durum'' olarak değerlendirdiklerini söyledi.

Olayla ilgili suç duyurusunda bulunduklarına dikkat çeken Doğan, mahkemenin de Mert Eryılmaz'la ilgili suç duyurusunda bulunduğunu ifade etti.

Her celsede yeni delillerin ortaya çıktığını ve tanıkların dinlenmesi gerektiğine işaret eden Erdal Doğan, şöyle konuştu:

''Biz bir suç duyurusunda bulunduk. Mahkeme de dikkate aldı. Savunma sınırlarını aşan, doğrudan sanıkları bile aşan bir durumda, bir anlamda cinayeti normal karşılayan 'az bile yapılmıştır' diyen bir durum. Sanık da bunu gördü. Aleyhine olacağını gördü ve avukatı istemediğini söyledi. Onunla ilgili baro da gerekli suç duyurusunu dikkate alacak sanırım.
Biliyorsunuz her duruşmada sanki bitecek gibi düşünmekteyiz. Ama her aşamada yeni tanıklar ve deliller ortaya çıkıyor. Daha önce yapılmadığı söylenen Mehmet Ülger tarafından yapılmadığı ortaya çıkan misyoner karşıtı çalışmaların, Kayseri'de yapıldığı görüldü. Erhan Özen'i önemli bir tanık olarak görüyoruz ve tekrar mahkemede dinlenmesi söz konusu olacak. Ercan Genli ve Veysel Şahin de dinlenecek. Bizim talebimiz tüm gelinen aşama açısından hukuki ve fiili bağlantının Kafes Eylem Planıyla bağlantısı olduğu ve birleştirilmesidir.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler