Pamuk üretiminde altın yıl beklentisi

TARİŞ Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Aydın, Türkiye'de ve dünyada pamuk stoklarının tükendiğini belirterek, bu nedenle gelecek 5 yılda pamuk üretimi yapacak olan çiftçiler için altın yıllar olacağını söyledi.

Yayınlanma: 03.12.2010 - 14:21
Abone Ol google-news

TARİŞ Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Aydın, verilen destekler ve dünya piyasalarında yaşanan gelişmelerle birlikte Manisa ve bölgesinde giderek yok olmaya yüz tutan pamuk üretiminin yeniden canlandığını ve bunun gelecek yıllar için umut verdiğini ifade etti.

Üretim döneminde ''yeşil kurt'' zararlısı, hasat mevsiminde de yaşanan kötü hava koşulları ile yaşanan verim kaybına rağmen, üreticilerin oluşan fiyattan memnun olduğunu ve mağdur olmadıklarını dile getiren Aydın, ''Son yıllarda ekimi durma noktasına gelen pamuk ürününün ülkemizde ve dünyada stokları tamamen tükenmiştir. Bu nedenle önümüzdeki 5 yıl, pamuk üretimi yapan çiftçilerimiz için altın yıllar olacaktır'' dedi.
 

50 bin ton alım yapıldı

Aydın, bu yıl birlik olarak şu ana kadar 50 bin ton pamuk alımı yaptıklarını ve sağlıklı bir sistemle çiftçilere ödemelerinin yapıldığını belirtti.

TARİŞ olarak gelecek yıl pamuk üretimi yapacak çiftçilere, ihtiyaç duydukları tüm emtiayı piyasa maliyetlerinin altında ve ürün karşılığı olarak temin edecekleri müjdesi de veren Aydın, ''Çiftçilerimiz TARİŞ'e güvenmeli ve sahip çıkmalıdırlar. Çiftçimize sahip çıkmak adına her şeyi yapmaya devam edeceğiz'' dedi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler