Fotoğraf sanatçısı Owen'ın sergisi Londra'da açıldı

Fotoğraf sanatçısı Sıdıka Owen'ın "Herşeyin bir sonu vardır" isimli sergisi İngiltere'nin başkenti Londra'da açıldı.

Yayınlanma: 03.12.2010 - 14:45
Abone Ol google-news

Fotoğraf sanatçısı Sıdıka Owen, Coningsby Gallery'deki sergisiyle ilgili yaptığı basın tanıtımında, şunları söyledi: "Hayatımız boyunca hepimiz bazı kişilerden ve bazı şeylerden vazgeçmenin üzüntüsünü yaşarız. Yıllar boyunca gerçekleştirilemeyen projelerin ve arzuların yasını tutarız. Hayatımızın bazı devrelerinin tamamıyla kapandığına inanmaya mecbur ediliriz. Bu vazgeçme zorunluluğu, iki taraflı duygulara yol açar; kaybettiklerimize üzülür, yeni başlangıçlara da seviniriz."

Son iki yıl içinde yaptığı çalışmalarının ürünü olan ve iki farklı bölümden oluşan serginin ilk bölümünde korkuları ve umutsuzluğu betimleyen Owen, bu bölümdeki fotoğraflarında Schubert'in bitmemiş senfonisi ile "karga" figürünü, "uçuşa hazır" ismini verdiği ikinci bölümde ise lunaparktaki dönme dolapları kullanmayı tercih etti.

Annesi Türk, babası İngiliz olan Sıdıka Owen, London School of Economics Üniversitesi'nde (LSE) ekonomi eğitimin ardından New York'da School of Visual Arts'da sanat dersleri aldı. Klasik heykel sanatının ustalarından olan Luc Veger'den de dersler alan Owen, 18 yıldır sanat ile ilgileniyor.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler