Bugün 3 Aralık Dünya Engelliler Günü

Ankara Büyükşehir Belediyesince ''3 Aralık Dünya Engelliler Günü'' dolayısıyla düzenlenen programda engelliler, şarkılar, gösteriler ve danslar eşliğinde gönüllerince eğlendi.

Yayınlanma: 03.12.2010 - 15:29
Abone Ol google-news

Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Gençlik Parkı Necip Fazıl Konser Salonundaki programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Türkiye'de engellilerle en iyi diyalog kuran ve onların sorunlarına çözüm bulma konusunda en çok gayreti gösteren belediyenin Ankara Büyükşehir Belediyesi olduğunu belirtti.

Başkentli engellilere yönelik hizmetler hakkında bilgi veren Başkan Gökçek, 12 asansörlü araçla yılda 11 bin engelliyi ücretsiz taşıdıklarını, engellilerin evlerinde temizlik, tamirat, sağlık, onarım hizmetleri verdiklerini bildirdi.

Gökçek, sadece yıllık ortalama 12 bin engelli ailenin temizlik hizmetinden yararlandığını, belediye otobüslerinden de ücretsiz yararlanan engelli sayısının 11 bin 500 olduğunu, indirimli olarak faydalanan engellilerin de 14 bin 500 kişiye ulaştığını kaydederek, belediye otobüslerinin de engellilere hizmet edecek şekilde düzenlendiğini, şu anda 70 otobüsün bu şekilde hizmet verdiğini, gelecek yıl da 50 otobüsün daha alınacağını belirtti.
Sincan'da fizyoterapi hizmeti alan engelli sayısının 15 bin olduğunu, alt ve üst geçitler ile metro ve Ankaray'da engellilerin kullanımına yönelik 55 asansörün bulunduğunu bildiren

Gökçek, şunları kaydetti:
''Ankara'da 26 engelli okulu var. Bu okullarda okuyan 3 bin 500 öğrencinin yemeklerini de Ankara Büyükşehir Belediyesi ücretsiz ve devamlı olarak veriyor. Tüm bunların yanında iki bin civarında engelli, bilgisayar kurslarımızdan yararlanıyor. Türkiye'nin görme engellilere ilk internet kafeyi yaptık. O internet kafeden de yararlanan kardeşlerimizin sayısı 5 bin 300. 851 engelli vatandaşa tekerlekli sandalye ve akülü sandalye dağıttık. 17 bin engelli belediyeden psikososyal destek aldı.''

Tekerlekli sandalyeleri üzerinde koro oluşturan, seğmen kıyafetleri içerisinde solo yapan ve takım elbiseleriyle enstrümanlarını çalan Türk Halk Müziği Engelliler Korosu, şefleri Gamze Kayıduran eşliğinde seslendirdiği ''Dostlara Merhaba'' şarkısı izleyenlerden büyük alkış aldı.

Eryaman Aile Yaşam Merkezi Engelliler Lokali üyelerince sergilenen gösterilerle coşku dolu saatler yaşayan engelliler, seğmen gösterisi, tango ve Rock Grubu'nun konserine eşlik etti. İhtiyaç sahibi engelli vatandaşlara akülü ve tekerlekli sandalye yardımının da yapıldığı programda, Bircan Yıldız isimli engelli vatandaş ''Nevin Annem'' adlı şiiri okudu.
Programa, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in eşi Nevin Gökçek, AK Parti Ankara Milletvekili Zeynep Dağı ve engelliler katıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler