Volkan, Fenerbahçeliliğini anlattı

Kaleci Volkan Demirel, daha genç yaşlarında, Fenerbahçe için bilet kuyruklarında bekleyen, tribünde tezahürat için beste yapan bir taraftar olduğunu söyledi.

Yayınlanma: 03.12.2010 - 15:43
Abone Ol google-news

Fenerbahçe Televizyonu'nda yeni başlayan ''1'e 1'' isimli programda futbol yaşamını, Fenerbahçe'ye transferini ve sarı-lacivertli ekipte yaşadığı önemli anları anlatan milli file bekçisi, Kartalspor'da yıldızının parladığı dönemde kendisini Beşiktaş ve Galatasaray da dahil birçok kulübün istediğini, ancak kalbindeki yere geldiğini ifade ederek, ''Giymeyi istediğim, hayal ettiğim formanın olduğu yere geldim'' dedi.

Menajeri Erdinç Şehit ile birlikte Fenerbahçe Kulübü'ne sözleşme imzalamaya gittikleri günü anlatan Volkan, ''O sırada beni Gençlerbirliği de istiyordu. Otobandayız, Ataşehir girişinde... Erdinç ağabey öndeki arabada ben arkadaki arabadayım. Beni durdurdu ve 'Son kez bir teyidini alayım, Gençlerbirliği'nde forma asılı, gidip giyeceksin, ama burası Fenerbahçe, burada Rüştü ağabeyin var, burada oynamak zor' dedi. Ben de 'Fenerbahçe'ye gitmek istiyorum, zor olanı yapmak daha güzel' dedim ve transfer oldum'' şeklinde konuştu.



"İki gün bilet aradığımı hatırlıyorum"

Aile boyu Fenerbahçe taraftarı olduklarını anlatan Volkan, bilet kuyruklarında beklediğini, sarı-lacivertli ekip için tribünde tezahürat şeklinde söylemek için besteler yaptığını ifade etti.

Sarı-lacivertli futbolcunun ifadeleri şöyle:
''Bizde Fenerbahçelilik sülaleden geliyor. Maçlara amcamlar ve babamla gitmeye başladım. Beste falan yazdığım bile olmuştu. Yatarken düşünürdüm gidip tribünde söyleyelim diye, çok olmuştur. Maçlardan önce uyuyamadığım geceler çok. Bu yüzden tribündekilerin mağlup olduğumuzda neler hissettiklerini yaşadıklarını biliyorum. Harçlıklarımı biriktirip bilet bulmaya çıkardım. İki gün bilet aradığımı hatırlıyorum.''


"98'de kaleye geçtim"

Volkan Demirel, 1998 yılında taraftar olarak tribünde yer aldığı bir Kayserispor maçı sonrasında, taraftar olarak ilk kez Fenerbahçe kalesine geçtiğini aktardı.

Şiddetli yağmur nedeniyle çıkış kapılarının önü suyla dolduğu için taraftarları saha içinden geçirerek aksi yöndeki tribün kapısından çıkardıklarını anlatan Volkan, şöyle konuştu:
''Kayserispor maçı bitmişti. Böyle bir yağmur olamaz. Gök delinmişti resmen. Mahallece gitmiştik maça, davullar vardı. Kapıların önü suyla birikmişti. Bizi sahanın içinden geçirerek, şu anki 1907 tribünü tarafından çıkarmaya kalktılar. O sırada sahaya girme şansı buldum. Taraftarları saha içinden dışarı alıyorlar. Kaleye geçtim bir baktım, dedim ki, 'Bu kaleyi bir gün koruyacağım.' O zamanlardan beri Fenerbahçe kalesi içimde yer etmiştir.''

Fenerbahçe çatısının mutluluk ve huzur dolu olduğunu ifade eden Volkan, ''Bunu kelimelerle anlatmak yetmez. Bunu yaşamak lazım. Çünkü buradan giden arkadaşlarımızla konuşuyoruz. Her şeyin değeri kaybettikten sonra anlaşılır. Fenerbahçe'nin değeri de... Gittikten sonrası biraz zor oluyormuş, konuştuğum arkadaşlarımın söylediği böyle'' diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler