Para dolu çanta buldular

Eskişehir merkez Tepebaşı İlçesi Uluönder Mahallesi'ndeki Barbaros İlköğretim Okulu'nun 6 öğrencisi buldukları çantadaki paraları harcamak yerine okul müdürüne teslim etti.

Yayınlanma: 03.12.2010 - 15:49
Abone Ol google-news

Okulun yanında bulunan parkta top oynayan 4. sınıf öğrencileri 10 yaşındaki Yunus Emre Aliş, Erdem Açık, Kaya Kumsar, Fatih Kalanlar, Furkan Kalanlar ve Hüseyin Keser yerde gözlük çantası olduğunu gördü.Oyunu bırakan çocuklar çantayı açtı. Çantanın içinde 3 bin 500 TL ile 1000 dolar bulan çocuklar parayı harcayıp harcamama konusunda tartıştı.Daha sonra Okul Müdürü İbrahim Samet Yağcıoğlu'na parayı götüren öğrenciler okul müdürüyle birlikte Tepebaşı İlçe Polis Merkezi'ne gitti.

Karakola teslim edilen 5 bin TL değerindeki paranın sahibinin, bu kadar miktarı annesinin tedavisi için ayırdığı öğrenlidi.

24 Kasım Öğretmenler Günü'nde meydana gelen bu olayı örnek olsun diye açıklamak istediklerini belirten Eskişehir Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan, "Onları ödüllendirmek istedik. 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde Barbaros İlköğretim Okulu öğrencisi çocuklar oyun oynarken çanta buluyorlar.

Çantayı okul müdürüne götürüp oradan karakola gidiyorlar. Kendilerine ait olmayan paraya el sürmeden yetkililere götürmeleri bizim açımızdan çok önemli. On yıllardır yüzyıllardır Türk eğitiminin yapmak istediği budur. Annelerine ve ailelerine teşekkür ediyorum. BU para hastanede ameliyat olmak için bekleyen birine aitti. Bu paranın sahibi annesini ameliyat ettirmek üzere bu parayı çantasına koymuş. Kendilerine yakışan davranışı yapan çocuklarımıza küçük bir ödül veriyoruz"
dedi.

Çocuklara Eskişehirspor ve Nasreddin Hoca logolu çanta ve içinde bulunan kitaplar hediye edildi.Bu arada okul müdürü İbrahim Samet Yağcıoğlu da çocuklara ayrıca okul ve okul aile birliği tarafından hediyeler verileceğini söyledi.Bu arada parayı bulan çocuklar ise çantayı açtıklarını para olduğunu görünce tartışıp okul müdürüne götürmeye karar verdiklerini söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler