"MEB yine sözünü tutmadı"

Milli Eğitim Bakanlığı, "mağduriyet yaşanmaması" için daha önce Ekim ayı sonuna ertelenen merkez ve taşra teşkilatlarında ilan edilen şef kadrolarına atamaların, Kasım ayına girilmesine rağmen hala yapılmaması şeflik bekleyen binlerce öğretmeni mağdur etti. Bağımsız Eğitimciler Sendikası (BES) Genel Başkanı Gürkan Avcı,"MEB verdiği sözü unuttu, olan yine eğitim çalışanına oldu" dedi.

Yayınlanma: 05.11.2008 - 08:22
Abone Ol google-news

Milli Eğitim Bakanlığı, MEB Personel Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği gereği Eylül ayında açıkladığı “Merkez ve Taşra Teşkilatı Görevde Yükselme Duyurusu”nu yapmasına karşın daha sonra erteledi. Personel Genel Müdürü Necmettin Yalçın, Eylül ayında gönderdiği genelgede, halen son sınıfta olup yükseköğrenimini bitirdiğine ilişkin mezuniyet belgelerini alamayan personelin olduğu gerekçesi ile başvuru işleminin Ekim ayı son haftasında alındığını duyurmuştu. Kasım ayına gelinmesine karşın Milli Eğitim Bakanlığı, görevde yükselme duyurusu yapmayı “unutunca” binlerce öğretmen mağdur oldu. binlerce şef kadrosu vekaleten yönetilirken, Bakanlığın hala şef atamalarını yapmaması soru işaretine neden olurken, binlerce öğretmen de Bakanlık ve sendikalara şikayetlerini iletmeye başladı.

 

"Olan yine öğretmene oldu"

Bağımsız Eğitimciler Sendikası (BES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, söz konusu duyurunun vekaleten yönetilen şef kadrolarının liyakat esasına göre doldurulması açısından önem taşıdığına değinerek, “MEB verdiği sözü unuttu, olan yine eğitim çalışanına oldu” dedi. Avcı, öğretmenlerin mağdur olduğunu söyleyerek, Bakanlığın bir an önce duyuruyu yapması gerektiğinin altını çizdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler