ABD'li işverene sendikadan tepki

Türk Harb-İş Sendikası Genel Başkanı Ahmet Kalfa, üyelerinin ve temsilcilerinin haksız ve geçersiz bir nedene bağlı olarak işten çıkartılmasını kabul etmediklerini belirterek, ''Çoğunluğu İncirlik Üssü'nde bulunan yabancı askeri işyerlerinde çalışan sendikamıza üye yaklaşık bin 200 işçinin haklarını korumak için buradayız'' dedi.

Yayınlanma: 03.12.2010 - 16:59
Abone Ol google-news

Adana'da kurulu İncirlik Hava Üssü'nde bulunan ABD'ye ait VBR şirketinde çalışan Harb-İş Sendikası Adana Şubesi üyesi, işyeri temsilcisi, eski sendika yöneticisi ile sendikanın kadın komisyonu başkanının işten çıkartılmak istendiği gerekçesiyle çalışanlar tarafından protesto toplantısı düzenlendi.

Harb-İş Sendikası Genel Başkanı Ahmet Kalfa, Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar ve Harb-İş Adana Şube Başkanı Hüseyin Ulukan, mesai çıkışı İncirlik Üssü girişinde toplanan işçilerle yürüyüş yaptı.

Genel Başkan Kalfa, yürüyüşün ardından yaptığı konuşmada, ''çoğunluğu İncirlik Üssü'nde bulunan yabancı askeri işyerlerinde çalışan yaklaşık 1200 sendika üyesinin haklarını korumak için burada olduklarını'' söyledi.

İşverenin, yasaların ve toplu iş sözleşmesinin açık hükümlerine rağmen işten çıkarma kararı aldığını açıkladığını belirteren Kalfa, ''Toplu iş sözleşmesi, yasalar ve uluslararası sözleşmelerden kaynaklanan haklarımıza el sürdürmeyiz. İş güvencesi hakkımızı, toplu iş sözleşmesini çiğnettirmeyiz. Üyelerimizin ve temsilcilerimizin haksız ve geçersiz bir nedene bağlı olarak işten çıkartılmasını kabul edemeyiz, etmiyoruz'' dedi.

Kalfa, ABD'li işverenden toplu sözleşme hükümleriyle uyuşmayan hukuk, kural ve ilke tanımaz girişimlere, uygulamalara ve davranışlara bir an önce son vermesini de istedi.
Kalfa'nın konuşmasının ardından işçiler, olaysız dağıldı.
 

TÜMTİS işçileri kaza yaptı

Bu arada, Harb-İş Sendikası çalışanlarının eylemine destek vermek üzere İncirlik Mahallesine giden Türkiye Motorlu Taşıt İşçileri Sendikası (TÜMTİS) Adana Şubesi işçilerini taşıyan kamyonet kaza yaptı.

Salih Tayan yönetimindeki 01 TP 201 plakalı kamyonet, Veysel Duran'ın kullandığı 01 AKM 43 plakalı motosikletle çarpıştı. Kazada, motosiklet sürücüsü yaralandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler