"CHP'nin iki önemli projesi var"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel, partisinin, biri ülkeyi demokratikleştirme, diğeri de CHP'yi demokratikleştirme olmak üzere iki önemli projesi olduğunu söyledi.

Yayınlanma: 03.12.2010 - 18:43
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile birlikte Denizli'de CHP İl Başkanı Zafer Gönenç, il ve ilçe yönetimi ve belediye başkanlarının da katılımıyla toplantı düzenledi.

Yüksel, toplantı öncesi gazetecilere açıklamasında, kurultayda belirlenecek parti meclisinde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yeni tüzüğe göre daha güçlü bir MYK seçeceğini ifade etti.

Kurultayda her konuda uzman MYK üyelerinin belirleneceğini ifade eden Yüksel, ''Belki de biz parti tarihine en kısa genel başkan yardımcılığı dönemini yaşayan üyeler olarak geçeceğiz. Ama bunun hiçbir önemi yok. Biz artık parti içi iktidara talip olan anlayışı terk edip, CHP'yi iktidara taşıyan bir anlayışa sahip olmak istiyoruz'' dedi.

Kurultay ile ilgili blok ve çarşaf liste konusunda yaşanan tartışmalara dair soruları da yanıtlayan Yüksel, ''Türkiye'de demokrasiden söz etmek mümkün değil. Tekrar demokrasiyi kuracak olan parti CHP'dir. Bununla ilgili CHP'nin iki önemli projesi var. Biri ülkeyi demokratikleştirme, diğeri de CHP'yi demokratikleştirme projesi. Genel Başkanımız her zaman bunu açıklamaktadır. Biz parti içinde baştan başa demokratik bir yapıya kavuşacağız ki, diğer siyasi partilere örnek olacağız ve güven vererek Türkiye'de demokrasiyi yeniden kuracağız'' diye konuştu.

CHP'ye Mustafa Kemal Atatürk'ün yüklediği bir misyonun var olduğunu ifade eden Yüksel, şöyle devam etti:
''Bu da Cumhuriyeti, laikliği koruma misyonudur. Sadece Atatürk'ün değil, yurttaşlarımız da bize bu misyonu vermiştir. Laiklikle ilgili en küçük bir oynama olduğunda yurttaşlar döner CHP'ye 'Siz ne yapıyorsunuz, neredesiniz' der. Elbette bu konuya ilişkin hassasiyetimizi sürdüreceğiz, ancak halka dokunarak, onların sorunlarını çözebileceğimizi göstererek iktidar olacağız.
Ben dolaştığım yerlerde şunları gördüm. Herkes demokratikleşme projesini destekliyor ama bütün kurultay delegasyonu ağız birliği etmişcesine, bu kurultay CHP'nin iktidar kurultayı olacak, diyor. Bu Genel Başkan bütün Türkiye'de kucaklanıyor. Bu Genel Başkan'a partiyi iktidara taşıyacak kadroları seçmesine fırsat vermeliyiz. O nedenle belki de son kez, blok listeyi desteklediklerini delegelerimiz söylüyor.''

Çarşaf liste diyenlerin oranının yüzde 1'i bulmadığını belirten Yüksel, şunları söyledi:
''Demokratikleşme ile ilgili yeni bir tüzük yapmakla ilgili çalışma, örgütlerin baştan aşağı yenilenerek yeni kurultay delegasyonunun oluştuğu yeni bir kurultayda, demokratik tüzük yapıldıktan sonra daha uygulanabilir bir hale geleceğini düşünüyor örgütlerimiz. Bütün arkadaşlarımızın yüzde 100 mutabık olduğu bir şey var. Bu da milletvekili adaylarının ön seçimle belirlenmesi. Genel Başkanımız da bunu açıklıyor, biz de destekliyoruz. Bunu en adil olacak şekilde koşullarını oluşturmaya çalışıyoruz.
CHP'de iki anlayış var. Parti içi iktidar olma anlayışı var, bir de CHP'yi iktidara taşıma anlayışı var. Biz CHP'yi iktidara taşımayı istiyoruz. Bunun için de 'Ona yakın, buna yakın, onun adamı, bunun adamı' yaklaşımında değil, halkın kucaklayacağı, parti tabanının destekleyeceği adaylarla genel seçime gidilecek. Kurultayda blok liste isteyen delegeler, genel seçimde de ön seçim istiyor.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon