ABD'de Anadolu lezzetleri

15'inci Boston Türk Kültür ve Sanat Festivali kapsamında bu yıl beşincisi düzenlenen "Anadolu'nun Lezzetleri" etkinliğinde özgün Türk yemekleri ve şarapları Boston Üniversitesi'nde yapılan bir programla kalabalık bir davetli grubuna tanıtıldı.

Yayınlanma: 04.12.2010 - 07:18
Abone Ol google-news

Boston Üniversitesi'nde düzenlenen etkinlikte Kavaklıdere'nin Narince, Boğazkere, Öküzgözü gibi Anadolu'nun yerli üzümlerinden yapılmış şaraplarına yer verildi. Boston Üniversitesi'nin Yemek ve Şarap Programı'nın gösteri mutfağında düzenlenen programa ünlü şef Ana Sortun ve peynir ve şarap uzmanı İhsan Gürdal'ın hazırladığı birbirinden güzel mezeler, yemekler ve tatlılar Türk şarapları eşliğinde sunuldu. Boston Üniversitesi Yemek ve Şarap Programı direktörü Rebecca Alssid ve davetliler tanıtımda sunulan Türk şaraplarının kalitesini beğendiklerini belirttiler.

Katılımcıların büyük çoğunluğunu Amerikalıların oluşturduğu etkinlikte Festivalin kurucu direktörü Erkut Gömülü, Türkiye'nin üzüm bağları bakımından dünyada dördüncü sırada bulunmasına rağmen ABD'de henüz yeterince tanınmayan Türk şaraplarının ABD piyasasında hak ettiği yere gelebilmesine katkıda bulunmak üzere önümüzdeki aylarda da benzer etkinlikler düzenlemeye devam edeceklerini belirtti. Türk Şarap ve yemeklerinin saygın bir üniversite programında tanıtımıyla festival olarak ABD'de önemli bir adım attıklarını belirtti.

Katılımcılara "Turkish Cuisine" isimli Türk mutfağını tanıtıcı bir kitapçık ve turizm rehberleri de dağıtıldı. Boston'daki dergi ve gazetelerin temsilcileri, diplomatlar, şarap editörleri ve şarap dağıtımcıları da bu tanıtıma davet edildiler. Festival Direktörü Erkut Gömülü festivalin ana sponsorları arasında yer alan Turkish Cultural Foundation'a ve etkinlik sponsoru Kavaklıdere Şaraplarına çok teşekkür ettiklerini söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler