"Dur" ihtarına ateşle karşılık verdiler

Van'da ''dur'' ihtarına ateşle karşılık veren bir otomobildeki iki kişi, polisin 2 saat süren takibi sonunda yakalandı.

Yayınlanma: 04.12.2010 - 09:10
Abone Ol google-news

Van'da gece, kent merkezinde devriye görevi yapan Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Önleyici Hizmetler Büro Amirliğine bağlı motorize ekipler, Van Kalesi Atatürk Kültür Parkı civarında durumundan şüphelenilen 65 AR 816 plakalı otomobile ''dur'' ihtarında bulundu.
İhtara uymayan sürücü ile yanında bulunan kişinin havaya ateş ederek olay yerinden uzaklaşması üzerine polis ile zanlılar arasında kovalamaca başladı.

Gecenin karanlığından faydalanarak izlerini kaybettiren zanlıların yakalanması için başlatılan ve iki saat süren çalışma sonunda söz konusu otomobil, Selimbey Mahallesi Eski Erzurum Caddesi Sümbül Çıkmaz Sokak'taki bir inşaatın önünde terk edilmiş halde bulundu.

Olay yeri inceleme ve bomba imha uzmanlarının araçta yaptığı incelemede herhangi bir suç unsuruna rastlanmadı. Polisin çevrede yaptığı araştırmada da aynı sokaktaki bir bahçede saklanan zanlılar Fuat Ö. ile Nurullah A. yakalandı.

Gözaltına alınan ve hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu öğrenilen zanlılardan Fuat Ö, alkollü araç kullandığı için ihtara uymadığını, paniğe kapılarak havaya ateş açtığını ileri sürdü.

Zanlıların üst aramasında ve araçta yapılan incelemede ateşli silaha rastlamayan polis ekipleri, silahın bulunması için bölgede araştırma başlattı. Polis yetkilileri, gözaltına alınan zanlıların emniyetteki işlemlerinin ardından savcılığa sevk edileceğini bildirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler