"AKP ülkeyi 'Torba'ya sokmak istiyor"

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı, AKP'yi Torba Tasarı'sının içine "devleti yeniden şekillendirme" projesini yerleştirmekle suçlayarak, "AKP, ülkeyi 'torba'ya sokarak yönetme gayreti içindedir" dedi.

Yayınlanma: 04.12.2010 - 08:48
Abone Ol google-news

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı yaptığı yazılı açıklamada, AKP'nin, Torba Tasarı'ya esnafın vergi borcuna af getirileceği gerekçesinin arkasına saklanarak ilgili ilgisiz birçok düzenlemeyi soktuğunu iddia etti. Soğancı, yaptığı açıklamada şöyle dedi:

"657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'ndan 4857 sayılı İş Yasası'na, özelleştirmelere ilişkin mahkemelerin verdiği yürütmeyi durdurma ve iptal kararlarının uygulanmamasından kamu kurumlarının İstanbul'a taşınmasına kadar, AKP'nin devleti yeniden şekillendirme projesi söz konusu 'Torba Yasa' içerisine yerleştirilerek hepsi tek tek tartışılması gereken düzenlemeler kamuoyunun dikkatinden kaçırılmak istenmektedir.

Devlet personel istihdamına ilişkin temel yasa değişikliği niteliğinde değişiklik öngören ve emek örgütlerinin pek çok itirazını barındıran bir tasarının özellikle vergi affı gibi bir konu ile birleştirilerek yasalaştırmaya çalışmasındaki temel amacın bu tür bir aftan yararlanacakların desteğinin alınması olduğu açıktır.

AKP torba yasa adı altında ilgili ilgisiz konularda yasa değişikliği yapmaktan ülkeyi torba yasalarla yönetme anlayışından bir an önce vazgeçmelidir."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler