IBM'den 50 milyon dolarlık destek projesi

IBM, dünya genelinde 100 farklı belediyeye yardımcı olmak amacıyla 50 milyon dolar değerinde teknoloji ve hizmet sunacağı, ''Smarter Cities Challenge'' (Akıllı Şehirler Mücadelesi) destek programını duyurdu.

Yayınlanma: 04.12.2010 - 09:36
Abone Ol google-news

IBM'den yapılan yazılı açıklamaya göre, belediyelere rekabet gücü sağlayacak destek programı kapsamında IBM uzmanlarından oluşan ekipler, şehirlerdeki belediyelerin üst düzey yöneticilerine, başarılı bir şekilde büyüme, belediye hizmetlerini daha etkili bir şekilde sunma, vatandaşla ilişkileri geliştirme ve verimlilik düzeyini artırma konusunda önerilerde bulunacak.

''Smarter Cities Challenge'' destek programında yer alacak her kent belediyesine sunulacak bağışın yaklaşık değeri 400 bin dolara eşit olacak.

Destek programında yer almak isteyen belediyelerin, kentlerinde önem arz eden ve makul uygulamalarla sonuca varma olasılığı bulunan 2 ila 4 stratejik konuyu belirterek başvurması bekleniyor. Programa katılacak belediyelerin seçiminde, belirtilen bu konuların yanı sıra kentin geçmişte problem çözümü konusunda sergilediği yenilikçilik ve performans, teknoloji ve açık veri kullanımındaki kararlılık, şehir yöneticileri ve halk ile kurulacak ilişkiler açısından gerekli erişim ve zaman ayırma olanakları ve sergilenen isteklilik düzeyi de değerlendirilecek.
Destek programına, büyüklüklüklerine bakılmaksızın tüm belediyeler başvuruda bulunabiliyor. Ancak nüfusları 100 bin–700 bin arasında olan şehirlerin bu deneyimden daha fazla kazanç sağlaması bekleniyor.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler