Mayın temizliği 2014'de tamamlanacak

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, MHP İzmir Milletvekili Erdal Sipahi'nin soru önergesine verdiği yanıtta, Suriye kara sınırındaki mayınları temizleme faaliyetinin 2014 yılının Aralık ayında tamamlanacağını bildirdi.

Yayınlanma: 04.12.2010 - 10:44
Abone Ol google-news

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, MHP İzmir Milletvekili Erdal Sipahi'nin Suriye sınırında mevcut mayınların temizlenmesiyle ilgili soru önergesini yanıtladı. Sipahi Bakan Gönül'e "NAMSA ile bu konuda bir anlaşma yapılacağı ve 2014 yılına kadar işlemin tamamlanacağı doğru mudur? Bu temizleme işleminin maliyeti nedir? Temizlik sonrası, bahse konu arazinin nasıl kullanılacağı hususu açıklığa kavuşmuş mudur?" sorularını yöneltti.

Bakan Gönül ise verdiği yanıtta Türkiye ile Suriye Kara Sınırı Boyunca Yapılacak Mayın Temizliği Faaliyetleri ve İhale İşlemleri Kanunu'nu hatırlatarak kanun gereğince mayın temizliği için Milli Savunma Bakanlığı'nın görevli ve yetkili olduğunu ifade etti. Gönül, Milli Savunma Bakanlığı tarafından mayın temizleme işinin; bir hizmet alımı projesi olarak NATO Bakım ve İkmal Ajansı (NAMSA) kanalı ile gerçekleştirilmesine yönelik anlaşma imzalanacağını belirterek "Planlanan iş takvimine göre mayın temizliği faaliyetinin 2014 yılının Aralık ayında tamamlanması değerlendirilmektedir" dedi.

Gönül, MHP'li Sipahi'nin mayın temizleme işinin maliyetine ilişkin sorusuna "faaliyete yönelik hazırlıklar devam etmekte olup proje maliyeti bulunulan aşamada kesin olarak belirlenmemiştir" karşılığını verdi. Gönül ilgili kanuna göre, Suriye sınırı boyunca yapılacak mayın temizliği faaliyetinin ardından temizlenen alanların tarım amaçlı kullanılacağını da bildirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler