Beşiktaş-Bursaspor maçına doğru

Beşiktaş ile Bursaspor taraftarları arasındaki gerginlik nedeniyle iki takım taraftarlarının deplasmana gitmemesi durumu yarınki Beşiktaş-Bursaspor maçıyla sona erecek.

Yayınlanma: 04.12.2010 - 10:48
Abone Ol google-news

Bursaspor taraftarları, yaklaşık 7.5 yıl aradan sonra İnönü Stadı'nda takımlarını izleyecek. Bursaspor'un küme düştüğü 2003-2004 sezonunda, yeşil-beyazlı taraftarlar, Beşiktaş'ın, küme düşme hattındaki rakiplerine yenilmesine tepki gösterince iki takım taraftarları arasında gerginlik başlamıştı.

Bursapor'un yeniden Süper Lig'e yükseldiği 2006-2007 sezonundan itibaren de il spor güvenlik kurullarının aldıkları kararlarla, taraftarlar deplasmanlardaki maçlara gidemiyordu. 4 sezon süren bu uygulama, Beşiktaş Kulübü'nün hafta başında aldığı kararla sona ererken, Bursaspor taraftarlarının İnönü Stadı'nda maç izleyebileceği ve yüzde 5'lik kontenjan ayrıldığı duyuruldu.
 

7.5 yıllık hasret

Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu'nun aldığı karar sonucunda Bursaspor taraftarları yaklaşık 7.5 yıl aradan sonra İnönü Stadı'na gelecek.

Yeşil-beyazlı taraftarlar en son 2003-2004 sezonunda, 16 Ağustos 2003'teki maçta takımlarını İnönü Stadı'nda desteklemişti. 1-0 Beşiktaş'ın üstünlüğüyle sona eren bu karşılaşmadan sonra Bursaspor taraftarları İnönü Stadı'na gelememişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler