Okul dergisi çıkarma yasağı mahkemeden döndü

Aksaray İdare Mahkemesi, Niğde'nin Bor ilçesinde görev yapan bir edebiyat öğretmeninin, öğrencileriyle birlikte okul dergisi çıkarmasını yasaklayan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün işleminin haksız olduğuna ve öğretmenin öğrencileriyle birlikte dergi çıkarabileceğine hükmetti.

Yayınlanma: 04.12.2010 - 11:36
Abone Ol google-news

Eğitim-Bir-Sen'den yapılan açıklamaya göre, Niğde'nin Bor İlçesi Akın Gönen Anadolu Lisesi'nde görevli Türk Edebiyatı öğretmeninin öğrencileri için hazırladığı "Fonotik Okul Dergisi Ders Dışı Egzersiz Çalışma Programı"nın, Bor İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, "takdir yetkisi" gerekçesiyle uygun görülmemesi üzerine, Eğitim-Bir-Sen, üyesi olan öğretmen adına konuyu yargıya taşıdı. Aksaray İdare Mahkemesi, oybirliği ile öğretmeni haklı bularak, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün işlemini iptal etti. Fonotik Okul Dergisi'nin mevzuata aykırılığının bulunmadığı belirtilen kararda "İdarelere tanınan takdir yetkisinin sınırsız ve mutlak bir yetki olmayıp, kamu yararı ve hizmet gerekleri ile sınırlı olduğu ve bu yönüyle de yargı denetimine tabi olduğu tartışmasızdır" denildi.

Mahkeme kararıyla, öğrencileriyle birlikte Fonotik Okul Dergisi'ni çıkartma hakkına kavuşan edebiyat öğretmeni, dergiyi çıkartmasının engellendiği önceki dönemlere ilişkin ek ders ücretlerini de faiziyle birlikte alacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler