Bir haftanın ardından

Süper Lig'de son haftalarda aldığı sonuçlarla düşüşe geçerek taraftarını endişelendiren Trabzonspor, İstanbul deplasmanında İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u 4-0 yenerek 2 haftalık düşüşüne son verdi.

Yayınlanma: 05.11.2008 - 10:13
Abone Ol google-news

Bordo - Mavililer ilk yarıda rakibinin özellikle ilk yarım saatte çok üstün olduğu, çoğu İbrahim Akın'ın ayağından olmak üzere birçok net pozisyondan yararlanamadığı maçta sonuca son 15 dakikadaki gollerle gitti. Toni Slyva ve Tayfun Cora üstün performansıyla öne çıkan isimlerdi. Trabzonspor, Beşiktaş'ın da yenilmesiyle liderlik koltuğunu yeniden devraldı.İstanbul Belediyespor ise 2 haftalık galibiyet serisine bu maçla son verdi.

Son 2 karşılaşmasını kazanan F.Bahçe, G.Saray derbisi öncesi mutlak galibiyet hedefiyle çıktığı zorlu Eskişehirspor deplasmanında 2-2lik skorla 2 puan bıraktı. Sarı - Lacivertlilerin 62 dakika 10 kişi oynayan rakibini yenememesi eleştiri konusuydu. F.Bahçe'de Alex, 2 gol atarak yıldızlaştı. Eskişehirspor'dan ise Serdar ve Anderson dikkat çeken oyunculardı. Hakem Kuddusi Müftüoğlu, Roberto Carlos'un geri pasında Volkan'ın çeldiği topun kale çizgisini geçmediği yönünde verdiği kararla tartışmalara yol açtı.

Geçen hafta Eskişehir deplasmanından eli boş dönen G.Saray, sahasında G.Antepspor'u 3-1 yenerek Benfica ve F.Bahçe maçları öncesi moral buldu. Sarı - Kırmızılılarda Kewell, Lincoln ve Arda, G.Antepspor'da ise Tabata ön plana çıkan isimlerdi. Bu sonuçla G.Saray'ın 17 puanı olurken, G.Antepspor 14 puanda kaldı.

9. haftaya lider giren Beşiktaş, zorlu Kayseri deplasmanından puansız dönerek hem 'namağlup' unvanını yitirdi hem de liderliği kaybetti. Futbol kalitesi ilk yarıda vasatın üzerine çıkmadı. Beşiktaş'ta Tello, Kayserispor'da ise goldeki büyük katkısıyla Mehmet Topuz, TurgaySouleymanou dikkat çekti.

Geçen hafta F.Bahçe'ye 5-2 yenilen Bursaspor, ligin buldozeri Ankaraspor'a 1-0 mağlup olunca düşüşünü sürdürdü. Ankaraspor ise son haftalardaki galibiyetlerine bir yenisini ekleyerek ligde bir anda 2.sıraya çıktı. Başkent temsilcisinde Mehmet Çakır hem attığı gol hem de performansıyla göz doldurdu. 

Ligde istikrarsız bir görüntü çizen Hacettepe'yle Konyaspor'un Ankara'daki randevusundan galip ayrılan taraf Konyaspor oldu. Veysel ve Serhat'ın golleri Hacettepe'nin sonunu hazırladı. Maç sonrası teknik direktör Osman Özdemir istifa etti.

Ligde bu yıl da geçen yılki istikrarlı çizgisini koruyan Sıvasspor, sahasında Denizlispor'u 3-1 yenerek haftayı 3. sırada tamamladı. Sıvasspor'da Mehmet Yıldız 2'si penaltıdan 3 gol atarken maçın da yıldızı oldu. Denizlispor ise savunmadaki hatalarının faturasını 3 gol yiyerek ödedi. Teknik direktör Ali Yalçın, istifa ederek antrenörlerin yaprak dökümüne yeni bir halka daha ekledi.

Ligde henüz galibiyetle tanışamayan Antalyaspor, Ankara'da G.Birliği'ni 2-1 yenerek ilk kez 3 puan aldı. G.Birliği ise 9 puanda kalarak ateş hattına bir adım daha yaklaştı.

Alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Kocaelispor'la Ankaragücü`nün İsmet Paşa Stadı'ndaki Süper Lig randevusunda puanlar paylaşıldı. Bu sonuç 2 takımın da fazla işine yaramadı. Ankaragücü'nden Murat Erdoğan, Kocaelispor'da ise Taner Gülleri öne çıkan isimlerdi.
Bu haftanın en dikkat çekici özelliği ise ilk 3 sıradaki 3 Anadolu takımının da maçlarını kazanmasıydı. Bu tablonun devamlı olup olmayacağını ilerleyen haftalar gösterecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler