Cindoruk'tan AKP'ye karşı "Siyasi Planform" çağrısı

Demokrat Parti Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, AKP'ye karşı "siyasi platform" oluşturulması için muhalefet partilerine çağrıda bulundu.

Yayınlanma: 04.12.2010 - 12:22
Abone Ol google-news

Demokrat Parti Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, AKP'ye karşı "siyasi platform" oluşturulması için muhalefet partilerine çağrıda bulunarak, "Günlük kavgaları, parti içi kısır çekişmeleri bir tarafa bırakarak, Türkiye Cumhuriyeti'nin laik niteliğini, geleneksel kudretini korumak bakımından, bir siyasi platform oluşturmak gerekir" dedi.
Cindoruk, yaptığı yazılı açıklamada, muhalefeti, iktidara karşı "siyasi platform" oluşturmaya davet etti.

Türkiye'nin büyük bir tehdit altında olduğunu ve Cumhuriyetin ciddi bir sıkıntı içinde olduğunu iddia eden Cindoruk, muhalefet partilerine şöyle seslendi:
"2011'de yapılacak genel seçimler ardından, 2012'de yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri, demokrasimizin ve Cumhuriyetimizin kaderini tayin edecektir. Türkiye belki de bir yol ayırımına girecek, o bakımdan kuşkuluyum. 2011 seçimleri sıradan bir seçim değil. 2011 seçimleriyle Cumhuriyet karşıtlığı yapan bir siyasi iktidar yeniden güvenoyu isteyecek. Bu güvenoyunu da aldığı zaman kökleşecek, yerleşecek.Bu nedenle günlük kavgaları, parti içi kısır çekişmeleri bir tarafa bırakarak, Türkiye Cumhuriyeti'nin laik niteliğini, geleneksel kudretini korumak bakımından, bir siyasi platform oluşturmak gerekir diye düşünüyorum. Bu yolda da gayret gösteriyorum. Bu partiler üstü bir tehlike. Bu partiler üstü bir program, politika ve işbirliğini gerektiriyor."

 

"Cumhuriyetin rengini değiştirmek için son aşamaya gelmişler"

"Cumhuriyetin rengini değiştirmek için son aşamaya gelmişlerdir. Cumhuriyeti bir İslam Federasyonu, bir İslam devleti haline getirmek için son uğraşlarını yapacaklardır"
diyen Cindoruk, WikiLeaks belgeleriyle, "Amerika'nın himayesinde, Türkiye Cumhuriyeti'nin nitelik ve niceliklerin değiştirmek isteyen bir hareketin" ortaya çıktığını savundu. Cindoruk, şöyle dedi:
"Cumhuriyetin risk altında olduğunu görmek için Amerikan belgelerine ihtiyacımız yoktu. Ama ilımlı İslam devletinden, eşbaşkanlıklara kadar bütün olguların, büyükelçiler tarafından Amerika'ya bildirildiği anlaşılıyor. Belli ki Amerika'nın himayesinde, Türkiye Cumhuriyeti'nin nitelik ve niceliklerini değiştirmek isteyen bir hareket var. Bu hareketin arkasında da maalesef Amerika yönetimleri var. Bu belgeler, Amerika'nın bugünkü iktidarın niyetlerini bildiğini gösteriyor. Özellikle siyasi niyetlerini bildiğini gösteriyor. İslami düşüncelerini ve İslam devleti kurmak için gayretlerini ortaya koyuyor. Burada acı olan, Amerika'nın bunları bildiği halde bu iktidarı desteklemesi."
 

"Muhalefet iktidara karşı direnç göstermeli"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Bursa gezisi sırasında, eski cumhurbaşkanlarından Celal Bayar'ın kabrini ziyaret etmesini de değerlendiren Cindoruk, "Celal Bayar'ın kabrini ziyaret etmek çok formel bir hadise. Bir Halk Partisi liderinin, çok geç de olsa bu ziyareti yapması, benim açımdan insani bir hadisedir, ama çok siyasi değildir" dedi.

"Böyle formel hadiselerin yerine, derinliği olan birtakım buluşmalar yapmak gerekiyor" diyen Cindoruk, "Konuları, benim dediğim noktalara indirmek ve oradan da hadiseyi büyütmek, her partinin kendi parselinde bu düşünceleri paylaşmak suretiyle, önemli bir platform oluşturulabilir. Muhalefet işbirliğini, söz birliğini, inanç birliğini sağlamak gerektiğini söylüyorum. Muhalefet bu iktidara karşı direnç göstermeli. Ben Cumhuriyetimizi korumaya uğraşıyorum" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon