Saldırılarla ilgili bir grup zanlı yakalandı

İran'da nükleer bilimcilere yönelik saldırılarla ilgili bir grup zanlının yakalandığı bildirildi.

Yayınlanma: 04.12.2010 - 12:47
Abone Ol google-news

İran'ın resmi haber ajansı IRNA'nın haberine göre, İstihbarat Bakanı Haydar Muslihi, Şehit Beheşti Üniversitesi'nde görevli bilimadamları Mecid Şehriyari ve Feridun Abbasi'yi hedef alan saldırılarla bağlantılı olan bir grup teröristin yakalandığını söyledi.

Muslihi, yakalanan kişilerin ABD, İsrail ve İngiltere istihbarat servisleri tarafından terör saldırıları için eğitildiklerini itiraf ettiklerini bildirdi.

''CIA, Mossad ve MI6 son terör saldırılarında rol aldılar'' diyen Muslihi, Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu'nun (UAEK) İran'daki nükleer tesislerde denetim yapmak için gönderdiği müfettişlerden casus olanların dışarı bilgi sızdırdığını ileri sürdü.

BM'nin İran'a yönelik yaptırım kararlarında bazı nükleer bilimcilerin yasaklı kişiler listesinde yer aldığını hatırlatan Muslihi, BM'nin bu konuda açıklama yapması gerektiğini ifade etti.
Tahran'da 29 Kasım'da düzenlenen eşzamanlı saldırıların ilkinde Şehriyari hayatını kaybetmiş, eşi ve şoförü yaralanmıştı. İkinci saldırıda ise Abbasi ve eşi yaralanmıştı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon