Öteki KSM'inde "Fani Yapılar"

Hülya Bakkal, "Fani Yapılar / Ephemeral Structures" adlı sergisi bugün 18.00'de Öteki Kültür Sanat Merkezi' nde açılıyor.

Yayınlanma: 04.12.2010 - 12:48
Abone Ol google-news

Sanatçının çalışmalarında geçmişin izinin çabucak silindiği yıkımlarda, yeniye teslim olan insanın mücadelesi kurcalanıyor. Hülya Bakkal sergiyi tanıtırken; "İşlerimi, yıkım ve yapım arasındaki hazin bağlantıyı izleyerek gerçekleştirdim. Kentteki, özellikle kent varoşlarındaki bu şiddetli dinamiğin gözlemleri uzun bir zamana yayılır. İki ya da üç boyutlu işler ben büyüdükçe değişen, yok olan, tekrar var olan bir kentin hafızamdaki kaydıdır.” diyor. Sergi 31 Aralık’a kadar Öteki Kültür Sanat Merkezi’nde izlenebilir.

 
Hülya Bakkal

1976 doğumlu Hülya Bakkal, 1994-2000 yıllarında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Bölümü lisans eğitimini tamamladı.1995-1996 MÜGSF Yabancı Öğretim Görevlisi Ziyatin Nuriev ile desen ve form çalışmaları yaptı.1996-2000 MÜGSF Yardımcı Doçent Kemal Gürbüz ile resim ve malzeme çalışmaları yaptı.2005-2007 yıllarında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Heykel Anasanat Dalı yüksek lisans programını “Mekansal Belleğin Sanat Yapıtına Etkisi” konulu teziyle Profesör Nilüfer Ergin danışmanlığında tamamladı. Erasmus Socrates Programı dahilinde 2008-2009 eğitim yılını İngiltere Newcastle University’de tamamladı.Halen aynı bölümün sanatta yeterlik programına “ Kültürel Kimlik ve Günümüz Sanatı ” konulu tez ile devam etmektedir.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler