'Alevilerin sorunlarını çözelim'

Eşitlik ve Demokrasi Partisi (EDP) Genel Başkanı Ziya Halis, Alevilerin, inançlar konusunda çok hassas olduklarını ifade ederek, ''Alevilere iyilik etmek istiyorsanız, onları özgür bırakınız ve onları demokratik ve gerçekten laik bir Cumhuriyet için mücadele etmeleri konusunda teşvik ediniz'' dedi.

Yayınlanma: 04.12.2010 - 12:51
Abone Ol google-news

Halis, partisince, Mecidiyeköy Kültür Merkezi'nde düzenlenen, ''Alevilerin Sorunları ve Çözüm Önerileri'' konulu sempozyumdaki konuşmasında, var olan sorunların yüzyıllar önce gerçekleşen olayların korkuları ile yaşayarak çözülmesinin mümkün olmadığının altını çizerek, Alevilerin birikmiş korkularından kurtulması gerektiğini söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığının yeni uygulamaya koyduğu ''Mahalle İmamlığı'' projesinin, AK Parti iktidarının niyetini gösterdiğini söyleyen Halis, ''Buna, dinin doğrudan toplumsal hayata müdahalesi olarak değerlendirdiğimiz için karşı çıkmaktayız'' şeklinde konuştu.

Halis, ticaret ve politikanın inançlarla ilgili konulara karıştırılmaması gerektiği ifade ederek, şunları söyledi:
''Alevilere iyilik etmek istiyorsanız, onları özgür bırakınız. Onları demokratik ve gerçekten laik bir Cumhuriyet için mücadele etmeleri konusunda teşvik ediniz. Birçok önemli inanç önderi ve şahsiyetleri adına kurulan ve temel hedefleri, onların felsefelerinin toplumumuzca anlaşılması için faaliyet göstermek olan bu platformların, ticari ve politik çıkarlara alet edilmesine müsaade etmeyiniz. Alevilerin, bu konularda ne kadar hassas ve rahatsız olduğunu unutmayınız. Bu konuda dikkatli olmayanların bunun bedelini ödemeye mahkum olacaklarından hiçbir şekilde kuşku duymuyorum.''

İstanbul Milletvekili Ufuk Uras, Türk Tabipleri Birliği Genel Başkanı Prof. Dr. Gencay Gürsoy ve emekli Büyükelçi Akın Özer gibi isimlerin konuk olarak katıldığı sempozyum, sunulan tebliğler ve konuşmalarla devam etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler