Abbas'tan tehdit

Filistin Yönetimi Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail yerleşim faaliyetlerini durdurup, Filistin devletinin kurulmasını sağlayacak bir barış anlaşmasına varılamaması durumunda, Filistin Yönetimi'ni feshedebileceği uyarısında bulundu.

Yayınlanma: 04.12.2010 - 14:41
Abone Ol google-news

Abbas, Filistin televizyonundaki söyleşisinde, ABD'nin desteğini sonlandırması, barış görüşmelerinde objektif bir arabulucu olarak başarısız olması durumunda, bunun bütün barış sürecini de çökerteceğini belirtti.

Abbas, İsrail'in Batı Şeria'da devam eden işgaliyle ilgili bir soruya verdiği cevabında ise, gerçekte tam olarak var olmayan bir idarenin başkanı olarak kalmayı kabul edemeyeceğini vurguladı ve "Bu durum kabul edilebilir bir durum değil. İsrailliler'e gelince, onlara işgal kuvveti olarak kalabileceklerini söyleyin" ifadelerini kullandı.

ABD'nin İsrail'e önerdiği, Batı Şeria'da 3 aylık ilave inşaat yasağına değinen Abbas, İsrail'in bunu kabul etmediği takdirde Birleşmiş Milletler'e ve ABD'ye, Filistin devletini tanımaları için başvuruda bulunacağını dile getirip, böyle bir tanınmanın gerçekleşmemesi halinde, Filistin Yönetimi'ni feshetmeyi düşüneceğini belirtti.

Filistin Yönetimi, Filistin Kurtuluş Örgütü ile İsrail hükümeti arasındaki Oslo anlaşmasına göre, Yaser Arafat tarafından Batı Şeria ve Gazze Şeridi'nde geçici bir idare olarak 1994 yılında kurulmuştu. Anlaşmaya göre, Filistin Özerk Yönetimi'ne, nihai statü müzakerelerine geçilinceye kadar olmak üzere, 5 yıllık bir süre biçilmişti.

Kuruluşundan bu yana 15 yıldan fazla süre geçmesine rağmen, bu süre içinde İsrail ile Filistinliler arasında nihai statü görüşmelerine bir türlü geçilemedi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler