Kılıçdaroğlu: Muhatabım bakandır

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, dün RTÜK Başkanı Zahid Akman’ın “Medyanın huzurunda iddialarını gündeme getirmesi”ne yönelik çağrısına “Muhatabım bakandır” karşılığını verdi. Kılıçdaroğlu, Bakan’ın yanına sadece Akman’ı değil Deniz Feneri davasında adı geçen ve Alman Yargıç tarafından ‘Türkiye’deki asıl failler’ olarak tanımlanan isimleri de almasını istedi.

Yayınlanma: 05.11.2008 - 10:34
Abone Ol google-news

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, RTÜK Başkanı Zahid Akman’ın, ortaya koyduğu belgeler üzerine “Sayın Kılıçdaroğlu’na buradan meydan okuyorum. Eğer iddialarınıza güveniyorsanız ve hukuki olduğunu iddia ediyorsanız, benimle Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, değerli komisyon üyeleri milletvekillerinin ve medyanın huzurunda bu konuları gündeme getirin, ben de cevabını vereyim” dediğini hatırlattı.

Akman’ın tartışma çağrısına saygı duyduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu şunları söyledi: “Ancak TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunun işlevi farklıdır. Komisyon bürokratlarla siyasilerin hesaplaşma alanı değildir. Sayın Akman gerçekten de böyle bir tartışmaya gereksinme duyuyorsa, benden önce ilişkili olduğu Sayın Bakanını ikna etmelidir. Çünkü benim muhatabım Sayın Bakandır. Şayet Sayın Bakan bu konularda benimle tartışmak isterse yanına Sayın Akman’ı da alarak tartışmaya gelebilir.”
 

“Yanına sadece Akman'ı değil Deniz Feneri faillerini de alsın"

Kılıçdaroğlu, kendisinin daha kapsamlı bir önerisinin olduğunu da belirterek Bakan’ın yanına sadece Akman’ı değil Deniz Feneri davasında adı geçen ve Alman Yargıç tarafından ‘Türkiye’deki asıl failler’ olarak tanımlanan isimleri de almasını istedi. Kılıçdaroğlu, “Bakan Kanal 7 sahibi ve yöneticisi Sayın Zekeriya Karaman’ı, Deniz Feneri yolsuzluğu olayına adı karışan İsmail Karahan’ı, Harun Kapıyoldaş ve Mustafa Çelik’i de alsın. Hatta fotoğraf tamamlansın diye yanlarına YİMPAŞ eski yöneticisi Dursun Uyar’ı da alabilir. Böylece haramilere karşı açtığımız mücadele belki daha sağlıklı bir şekilde kamuoyunun gündemine gelir. Ayrıca bu vesile ile milletin önünde nasıl hesap sorulur, kendilerine öğretme fırsatını da bana vermiş olurlar” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler