"Silivri'deki davaları alkışlayanlar bile eziyet haline geldiği görüşünde"

TBMM Başkanvekili Meral Akşener, Silivri'de devam eden davaları en çok alkışlayan kesimin içinde yer alanların dahi ''uzun süreli tutukluluk hallerinin insan hakları ihlali, işkence, eziyet haline geldiği'' görüşünde olduklarını söyledi.

Yayınlanma: 04.12.2010 - 15:45
Abone Ol google-news

TBMM Başkanvekili Meral Akşener, MHP İstanbul İl Başkanlığınca düzenlenen, ''Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının Verilişinin 76. Yıl Dönümü'' konulu konferansta yaptığı konuşmanın ardından soruları yanıtladı.

Bir basın mensubunun ''Uzun süredir devam eden birtakım davalar var, özellikle Silivri'den bahsediyorum. Burada insan hakları ihlali ve yasaların işleyebilirliği konusunda da birtakım sıkıntılar yaşanıyor. Bu davaların ne zaman sonuçlanacağı da belli değil. Türkiye'de hukukun geldiği noktayla ilgili ne düşünüyorusunuz?'' şeklindeki sorusu üzerine Akşener, Türkiye'de en fazla tartışılan alanın hukuk olduğunu söyledi.

Meral Akşener, hukukun en önemli mihenk taşlarından birisinin ''razılık'' kavramı olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
''Hukukun bağımsız olduğunu, özerk olduğunu ve bu razılık kavramına riayet ettiğini düşünen Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde kaç kişi var, çok merak ediyorum. İkincisi, hukuk adil olmalıdır, herkese eşit mesafeli olmalıdır ve bağımsız olmalıdır. Buna inanan Türkiye'de kaç kişi var merak ediyorum. Üçüncüsü de 'Türkiye'de hukuk adına haksızlık yapılmıyor, hukuk iktidar eliyle ele geçirilmiyor, hukuk iktidar eliyle yandaş hale getirilmiyor' cümlesini kurabilecek kaç kişi var, bunu da çok merak ediyorum.''

Hukukun herkese lazım olduğunu vurgulayan Akşener, ''Bu çok klasik gibi görünmekle birlikte önemli bir cümledir. Bu davalarla ilgili, bu davaları en çok alkışlayan kesimin içinden kişiler dahi bu uzun süreli tutukluluk hallerinin insan hakları ihlali, işkence, eziyet haline geldiğini teslim ediyorlar. Bunun toplumu terbiye etme metodu olarak kullanıldığına dair bir kanaat hızla yayılıyor. Bu da hukukun rıza kavramını ortadan kaldıran bir eylem biçimi olarak insanlarda kabul görüyor. Silivri'deki tutuklular açısından söylüyorum. Şimdi Wikileaks çıktı, şimdi hukuk ne yapacak? Şimdi hukuk herkese lazım'' diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler