Dünya Madenciler Günü'nü hastanede geçirdi

Zonguldak'ta, özel kömür ocağında meydana gelen göçükten 26 saat sonra sağ çıkarılan işçi, Dünya Madenciler Günü'nü hastanede geçirdi.

Yayınlanma: 04.12.2010 - 15:23
Abone Ol google-news

İnağzı Mahallesi Askeri Tepe mevkisinde, özel firmanın işlettiği kömür ocağında, 2 Aralık Perşembe günü öğle saatlerinde tavan kısmından toprak ve kömür kayması sonucu oluşan göçüğün altında kalan evli ve 2 çocuk babası Çetin Kara (38), kurtulmanın sevincini yaşıyor.

Boğaz kısmına kadar göçük altında kalan ve üzerindeki yığınların kaldırılmasına karşın uzun süren çabalara rağmen ayak kısmı kurtarılamayan madenci, 26 saat süreyle mahsur kaldığı ocakta çalışmayı sürdürmek istiyor.

Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesinde tedavisi süren Kara, beraber çalıştığı 2 arkadaşıyla yemek için ocaktan çıkmaya hazırlandıkları sırada tavan kısmının çökmeye başladığını, kaçarken yığınların altında kaldığını söyledi.

Boğazına kadar göçük altında kaldığını, o anda eşi ve çocuklarının aklına geldiğini anlatan Kara, şöyle dedi:
''İlk kez böyle bir kazayla karşılaştım. Kurtulacağıma inandığım için fazla korkmadım. Kendi kendime (buradan sağ çıkacağım, Allah'tan ümit kesilmez) diyordum. Ekipler de bana sürekli moral verdiler, umudumu yitirmedim. Kurtarmanın son dakikalarında heyecanım artmıştı, çünkü uzun süre mahsur kaldığım ocaktan çıkıyordum. Hastaneden taburcu olunca kömür ocağında çalışmaya devam edeceğim. Çünkü 2 çocuğum var ve emekliliğime de 2 yıl kaldı. Bugün Dünya Madenciler Günü ancak ben hastanedeyim. Madenciliğin ne kadar zor meslek olduğunu en iyi benim yaşadıklarım anlatır.''



"26 saat 26 yıl gibi geçti"

Azime Kara da eşinin madende mahsur kaldığını öğrenince büyük korku yaşadığını belirterek, ''Kömür ocağı önündeki 26 saat 26 yıl gibi geçti. Her dakika kötü bir haber alacağım korkusunu yaşadım. Allah eşimi bize bağışladı. Tek dileğim bir daha benzer kazayla karşılaşmadan emekli olması'' dedi.

Hastane yetkilileri, madencinin ayağında kan dolaşımı bozukluğu ve ezik olduğunu, parmak aralarında şişme meydana geldiğini kaydetti.

İnağzı Mahallesi Askeri Tepe mevkisinde, İsmail Yılmaz'a ait kömür ocağında, 2 Aralıkta tavan kısmından toprak ve kömür kayması sonucu oluşan göçükte mahsur kalan Çetin Kara (38), çalışmalar sonucu 26 saat sonra kurtarılmış, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesinde tedaviye alınmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler