"Bu nasıl milliyetçilik"

DSP Genel Sekreteri Hasan Erçelebi, ''WikiLeaks belgeleri ortaya çıkınca iktidarın uykuları kaçtı, muhalefet partisi de 'AKP'ye sahip çıkmak vatana sahip çıkmaktır' dedi. AKP'nin yolsuzluklarına sahip çıkmak, ne zamandan beri vatana sahip çıkmak oldu. Bu nasıl milliyetçilik'' dedi.

Yayınlanma: 04.12.2010 - 16:06
Abone Ol google-news

DSP Genel Sekreteri Hasan Erçelebi, Bartın'ın Ulus ilçesinde partisinin ilçe binasının açılışında yaptığı konuşmada, ABD'de bir internet sitesinin birkaç belge yayınladığını belirterek, Türkiye'de başta iktidar olmak üzere bazı siyasi liderlerin ''uykularının kaçtığını'' öne sürdü.

DSP olarak hiçbir zaman Türk insanı için kapalı kapılar arkasında ne yabancılar ne de onların yerli işbirlikçileri ile elele verdiklerini ifade eden Erçelebi, şöyle konuştu:
''Belge yayınlanınca ödleri koptu, ne yapacaklarını şaşırdılar. Fakat, ilginç bir şey daha var. İktidardakileri anladık da ya muhalefettekilere ne oldu. 'Bu memleketin en yürekli insanları biziz' diyen bir muhalefet partisi lideri 'aman ha bu belgelere itibar etmeyelim. Türkiye'de bu belgeler yüzünden AKP'ye sahip çıkmak vatana sahip çıkmaktır' dedi. Vay vay. AKP'nin yolsuzluklarına sahip çıkmak, ne zamandan beri vatana sahip çıkmak oldu. Bu nasıl bir milliyetçilik, bu nasıl bir yürek?''
 

"Önümüzdeki seçim ülkemizin kaderinin tayin edecek"

2011 Haziran ayında yapılacak seçimlerde, ülkenin geleceği için karar verileceğini belirten Erçelebi, şöyle devam etti:
''Bu kararınız ülkenin soyulmasına, talan edilmesine, insanların gençlerin işsiz kalmasına destek yönünde ise o zaman hiç tereddütsüz gidin AKP'ye oy verin. 'Ona biraz da yedek lastik lazım' derseniz, o zaman şu anda TBMM'de grubu olan partilere oy verin. Ama 'maden ocakları bizim diyor, biz çalıştıracağız' diyorsanız, bu ocaklarda çağdaş teknoloji ile hiç kimsenin burnu kanamasın istiyorsanız o zaman oy vereceğiniz parti DSP'dir. Siz 'termik santrale karşıyız' deyince hükümet şantaj yapıyor. DSP olarak maden ocaklarımızı kömür ocaklarımızı çalıştıracağız. Orada çalışanlar sosyal güvenceli ve sendikalı olacak. Önümüzdeki seçim ülkemizin kaderinin tayin edildiği bir seçim olacaktır.''

Bu arada Erçelebi, parti binasının açılışını yapacağı sırada bir kadını yanına çağırarak kurdeleyi kesmesini istedi.

Erçelebi, kurdele kesildikten sonra teşekkür ettiği Şadiye Ercan'ın, ''Yalnız bir şey söylemek istiyorum Ben CHP'liyim. İnkar edemem'' sözü üzerine, ''Olsun, olsun, bütün gerçek CHP'liler DSP'ye gelecek. Atatürk'ün kurduğu CHP, şimdiki DSP olacak'' karşılığını verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler