Doğalgaz zammına dava

CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen, doğalgaza yapılan son zammın yürürlüğünün durdurulması ve iptali için dava açtı. Sevigen, ''Bilboardlarda, '4 yıldır zam yapmadık' diyen, babayiğit, ali kıran, baş kesen gibi Kasımpaşalı Tayyip Erdoğan, bu konularda ağzını açmıyor'' dedi.

Yayınlanma: 05.11.2008 - 11:00
Abone Ol google-news

CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen, doğalgaz zammının yürürlüğünün durdurulması ve iptali için  Ankara Bölge İdare Mahkemesi'nde dava açtı.

Dava dilekçesini verdikten sonra, mahkeme önünde gazetecilere açıklama yapan Sevigen, ''doğal kazık'' olarak nitelediği zammın ''vatandaşı mağdur durumda bıraktığını'' ve doğalgazdan yararlanan bir vatandaş olarak dava açtığını kaydetti.

Son zamla enerji maliyetlerinin, işçi maliyetlerinin üzerine çıkması nedeniyle sanayicilerin işçi çıkartabileceklerini dile getirdiklerini anlatan Sevigen, yüzlerce işçinin kaderinin, bu ''acımasız'' zamma bağlı olduğunu ifade etti.

 

"Erdoğan ağzını açmıyor"

Sevigen, ''Bilboardlarda, '4 yıldır zam yapmadık' diyen, babayiğit, ali kıran, baş kesen gibi Kasımpaşalı Tayyip Erdoğan, bu konularda ağzını açmıyor'' ifadesini kullandı.

Zammın durdurulması için parlamentonun harekete geçerek, hükümete baskı yapması gerektiğini söyleyen Sevigen, ''Bu zam acilen geri alınmalı'' dedi.

Daha önce Ankara Bölge İdare Mahkemesinde, köprü geçiş ücretlerine yapılan zammın iptali için açtığı davayı kazandığını hatırlatan Sevigen, ''Bu mahkeme uğurludur. İnanıyorum ki çok sağduyulu bir hakim arkadaşımıza, bir kurula gelir, oradaki yargıçlar karar verir ve 70 milyon insanın sesini duyarlar'' diye konuştu.

Doğalgaz fiyatının bir yılda yüzde 82.5 arttığını vurgulayan Sevigen, ''Memura, işçiye yüzde 8.5, emekliye yüzde 4, yüzde 5 zam yapacaksın, bütün giderlere yüzde 100 zam yapacaksın... Fakir fukara, garip gurebanın ekmeğine göz dikmişlerdir'' ifadesini kullandı.

Sevigen, kışın yaklaştığına dikkati çekerek, mahkemenin en kısa sürede karar vereceğine inandığını dile getirdi.

''Melih Gökçek'in ödemediği paranın faizini fakir fukaranın ödeyeceğini'' ifade eden Sevigen, ''Kes bakalım belediyenin gazını, ödüyor mu, ödemiyor mu? Kes bakalım o büyük kuruluşların, devletin bütün kuruluşlarının gazını... Ama vatandaşın gazını kesiyorsun...'' şeklinde konuştu.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler