"Kurultay, CHP'nin iktidar yolunu açacak"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel, partisinin 18 Aralıkta yapacağı kurultayın CHP'nin iktidar yolunu açacak bir kurultaya dönüşeceğini söyledi.

Yayınlanma: 04.12.2010 - 18:55
Abone Ol google-news

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile birlikte CHP Manisa İl Örgütünü ziyaret eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel, burada yaptığı açıklamada, ''22 Mayıs kurultayında nasıl bir ivme kazandıysak, rüzgar yakaladıysak, 18 Aralık kurultayında da genel başkanımız çok daha geniş kesimleri kucaklayan, parti tabanının, örgütünün hassasiyetlerini gözönünde bulunduran Türkiye'yi yönetebilecek bir kadro oluşturacak'' dedi.

18 Aralıkta yapılacak CHP kurultayının sadece genel başkanın kendi kadrolarını seçme meselesi olmadığını anlatan Yüksel, şöyle devam etti:
''Bu Türkiye'de iktidarın kadrolarının oluşacağı bir kurultay diye ben görüyorum bunu. Çok daha partiyi kucaklayan, kendi dalında uzman insanlardan, partiye emek vermiş kişiler gelecek. Partide biliyorsunuz iki görüş vardır; bir, parti içi iktidar olmak isteyenler, bir de CHP'yi iktidara taşımak isteyenler... Kurultay delegelerimiz, bu anlayışın egemen olduğu, CHP'yi iktidara taşımak isteyenlerden bir parti meclisi, daha güçlü bir parti meclisi, daha dinamik bir parti meclisi oluşturacak. O parti meclisinden de genel başkanımız yine daha dinamik daha güçlü bir MYK oluşturacak. Belki biz orada yer almayacağız. Ve en kısa süreli Genel Başkan Yardımcılığı yapan insanlar olarak siyasi partilerin, CHP'nin tarihine geçeceğiz. Ama bunun hiç önemi yoktur. Bizim meselemiz, derdimiz kendimizi bir yerlere taşımak değildir, partimizi iktidara taşımaktır. Çünkü Türkiye'nin buna ihtiyacı var. Bu kurultay bize 12 Haziranda iktidarın yolunu açacak bir kurultaya dönüşecek.''

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da 18 Aralıkta yapılacak kurultay sonrasında CHP'nin koşar adım birlik içinde iktidara yürümesi gerektiğini belirterek, ''Hem parti içi emeğin, hem gerçek emeğin, üretimin iktidar olmasını istiyoruz. Bunu da sanıyorum bu kurultayda ve 12 Haziranda yaşayacağız. İlk defa uzun yıllar sonra böyle bir heyecanı yakaladık. Türkiye'de ve CHP'de çok iyi, çok güzel şeyler olacak'' diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler