Esad, Fransa'ya gidiyor

Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esad'ın gelecek haftasonu Fransa'ya çalışma ziyareti yapması bekleniyor.

Yayınlanma: 04.12.2010 - 20:54
Abone Ol google-news

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin daveti üzerine Paris'e gidecek olan Esad'a eşi Esma Esad'ın ve Suriyeli yetkililerin eşlik edeceği belirtiliyor.

Esad'ın çalışma ziyareti çerçevesinde, Suriye-Fransa ilişkilerinin yanı sıra Ortadoğu'da meydana gelen son gelişmelerin değerlendirileceği kaydediliyor. Esad ve Sarkozy'nin gündeminde yer alacak dosyalar arasında Lübnan'daki son durum, Ortadoğu'da barışın sağlanması yönündeki çabalar ve Suriye-İsrail sorununun da bulunduğu ifade ediliyor.

Türkiye'nin arabuluculuğunda bir süre devam eden Suriye-İsrail dolaylı barış görüşmelerinin yeniden başlatılması için Fransa'nın Suriye'ye çeşitli formüller önerebileceğine dikkat çekiliyor.

Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy başta olmak üzere Fransız yetkililer sık sık Ortadoğu'da barışın tesisine ilişkin süreçte Fransa'nın aktif rol almak istediğini dile getiriyor.

Suriye tarafının, Suriye-İsrail dolaylı barış görüşmelerinde Fransa'nın arabuluculuk yapabileceğine yönelik önerilere sıcak bakmadığı ve Türkiye'nin arabuluculuğunda devam etmek istedikleri ancak Fransa'nın Türkiye'nin rolünü destekleyici bir rol üstlenebileceğini belirttikleri biliniyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler