Kadın ve çocukları ölüme atmışlar!

İstanbul Mali Şube Müdürlüğü ekipleri, 25 Haziran'da Meriç Nehri'nde aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu 16 göçmenin boğulması üzerine, göçmen kaçakçılığı yapan "ölüm çetesinin" peşine düştü.

Yayınlanma: 05.12.2010 - 07:43
Abone Ol google-news

Yaklaşık 8 ay süren takibin ardından çetenin izine rastlayan polis, operasyon başlattı. İstanbul’da 24 adrese düzenlenen eşzamanlı baskınlarda aralarında çete lideri Ercan Ç.’nin de bulunduğu 24 kişi gözaltına alındı. Çetenin, 3 kişilik plastik havuz botlarına 9 kişiyi bindireceği ve Meriç Nehri’nin azgın sularından aralarında kadınların da olduğu göçmenleri Yunanistan’a geçireceği belirlendi. 24 zanlıdan aralarında Ercan Ç’nin de olduğu 21 kişi tutuklandı.

Çete üyelerinin telefon görüşmeleri mahkemeye sunulan dava dosyasında yer aldı. 16 kişinin öldüğü olayı “büyük bir maddi zarar” olarak niteleyen Ercan Ç. ve adamları, göçmenleri “top kumaş” olarak tanımlıyor.

Tüyler ürperten konuşma

Ercan Ç.: Yahu önceki gece eleman buraya geldi. Biliyor musun ne yapmış?

-Kazım A.: Ne yapmış?

E.Ç.: Sopayla dövmüş onları, atmış suya p.. oğlu p..

K.A.: Gerçekten mi ya?

E.Ç.: 2 defa oldu biliyor musun? Hiçbir şey kalmadı elimizde. Para kazanamayız böyle giderse.

K.A.: Evet doğru.

E.Ç.: Biz sağlam bir şey yapmassak, kimse bize artık iş vermez. Göçmenler “Su çok derin, akıntı hızlı” deyip suya girmek istememiş. Geri zekâlılar da sopalarla dövmeye başlamış. Hepsini döve döve suya zorla atmışlar.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler