Çek mağdurları Ankara'ya yürüyor

Karşılıksız çek dolayısıyla hapis cezalarıyla karşı karşıya kalanlar, sorunlarını anlatmak ve seslerini duyurmak için "Suçlu değil borçluyuz" pankartıyla Sivrihisar'dan Ankara'ya yürüyor. Çek mağdurları, 8 Aralık Çarşamba günü saat 10.00'da Ankara Abdi İpekçi Parkı'nda bir eylem gerçekleştirecekler.

Yayınlanma: 05.12.2010 - 08:54
Abone Ol google-news

Çekleri karşılıksız çıktığı için hapis cezalarıyla karşı karşıya kalanları temsilen 4 kişi dün sabah Eskişehir'in Sivrihisar ilçesinden Ankara'ya doğru yürüyüşe geçti. Bugün öğleden sonra Polatlı'da olmayı planlayan 4 temsilci, 8 Aralık Çarşamba Abdi İpekçi Parkı'na ulaşarak burada eylem çadırı kuracaklar. Aynı gün saat 10.00'da Abdi İpekçi Parkı'nda Türkiye'nin dört bir yanından gelen çek mağdurları, bir eylem gerçekleştirecekler.

Öte yandan bir grup çek mağduru temsilcisi de 7 Aralık Salı günü TBMM'de Grup toplantıları öncesi siyasi parti temsilcileriyle görüşerek sorunlarını anlatacaklar.  Sivrihisar'dan Ankara'ya yürüyenlerden bir kişi, eylemleri hakkında ANKA'ya bilgi verdi. "Meşaleyi ateşlemek adına böyle sembolik bir eylem seçtik"diyen temsilci, karşılıksız çek nedeniyle 19 ay cezaevinde yattığını belirtti.

"Çocuğuma bile hapse girdiğimi söylemedim" diyerek isminin yazılmasını istemeyen temsilci, kendisinin devlete 12 yıl boyunca vergi verdiğini, ekonomiye katkı sağladığını, birçok teşekkür plaketi aldığını anlattı. Temsilci, "Biz suçlu değiliz, borçlarımızı ödeyemedik. Benim elimde de tahsil edemediğim birçok çek var ama ben bunları takip yoluna gitmedim. Benim en ağırıma giden şey de cinayet işleyenlerle, hırsızlık yapanlarla aynı koğuşta hapis yatmış olmam" diye konuştu. Ankara'ya "Suçlu değil borçluyuz" pankartıyla yürüdüklerini belirten temsilci, Abdi İpekçi Parkı'nda Türkiye'nin dört bir yanından gelen çek mağdurlarıyla bir eylem yapacaklarını, eylemlerinin daha da büyüyebileceğini kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler