Şafak öğretmen atanma bekliyor

taması Yapılmayan Öğretmenler Platformu (AYÖP) kurucusu Şafak Bay, Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi(GATA) Onkoloji Hastanesi'nde kanser tedavisi görüyor. 6 yıldır kanser tedavisi gören Bay artık öğretmenlik mesleğini icra etmek istiyor.

Yayınlanma: 05.12.2010 - 09:51
Abone Ol google-news

Demokrat Eğitimciler Sendikası(DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu(AYÖP) kurucusu Şafak Bay'ı kanser tedavisi gördüğü GATA Onkoloji Hastanesinde ziyaret etti. Şafak Bay ve ailesine moral vermek ve tedavisi hakkında malumat edinmek için ziyarette bulunan Avcı, Atanamayan öğretmenlerden biri olan Şafak Bay'ın, henüz 26 yaşında ve 6 yıldır kansere karşı savaştığını söyleyerek, "Şafak Bay, buna rağmen, atanmak için mücadele etmekten hiçbir zaman vazgeçmedi. Kanserle mücadelesinde de vazgeçmedi. Bütün bunlara rağmen arkadaşlarını bir an olsun yalnız bırakmadı. Bu yüzden atanamayan öğretmenlerin sembol ismi oldu. Gerek sağlık sorunlarıyla gerekse sistemle olan sorunlarla ilgili verdiği mücadelede her zaman yanında olmaya çalıştık. Sorunlara karşı yaklaşımı ve kişiliği nedeniyle her zaman sevdik ve takdir ettik. Kendisinin en kısa zamanda iyileşerek çok sevdiği öğretmenlik mesleğini yapmasını istiyor ve diliyoruz" dedi. Bay'da öğretmenlik mesleğini icra etmenin en büyük hayallerinden biri olduğunu ifade etti.

Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu olarak yaptıkları mücadelenin haklı ve meşru bir mücadele olduğunu söyleyen Avcı, "Bize göre öğretmen her zaman öğretmendir. Dershanede çalışsa da, sözleşmeli de olsa, vekil öğretmende olsa, atanamasa da öğretmendir. Verilen bu mücadeleyi ideolojik olarak damgalamaya, siyasi taraflara çekmeye hiç kimsenin hakkı yoktur. Zira bu bir hak mücadelesi ve demokratik bir tavırdır. Bu itibarla Şafak Bay'ın verdiği mücadeleye saygı duyuyor ve kendi mücadelem olarakta görüyorum. Eğer bu bir ideolojiyse bu ideolojiye bende inanıyorum" dedi.

Deneysel tedaviye karşı çıktı

Şafak Bay'ın Amerika'daki deneysel kanser tedavisini devlete getireceği 1 milyon TL'lik ekstra masraftan ötürü kabul etmediğini ve kendisine kapılarını açan Ankara GATA Hastanesinde tedavi olmayı tercih ettiğini söyleyen Avcı, "Şafak öğretmenin sağlık sorunlarıyla ilgili Başta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere samimi ilgi ve hassasiyet gösteren tüm kişi ve kurumlara teşekkür ediyorum. Yalnız, atanamayan 375 bin öğretmenin sembol ismi haline gelen Şafak Bay'ın gerek sağlık sorununun çözümü konusunda gerekse kendisini matematik öğretmeni olarak görev yaparken hayal eden ve bu hayalini rüyalarında dahi halen görmeye devam eden Şafak Bay'ın bu hayalini gerçekleştirmek adına başta Başbakan ve MEB Bakanı Nimet Çubukçu olmak üzere tüm yetkilileri görev çağırıyorum" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler