"Borçlanma için Divan Kurulu'ndan izin alınmalı"

Beşiktaş Kulübü Olağan Divan Kurulu toplantısı başladı. Ceylan Intercontinental Oteli'nde gerçekleştirilen toplantıya Beşiktaş Kulübü yönetim kurulu üyeleri, Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz ve Divan Kurulu üyeleri katıldı.

Yayınlanma: 05.12.2010 - 10:10
Abone Ol google-news

Kulüp Başkanı Yıldırım Demirören ise toplantıda yer almadı.Toplantının açılış konuşmasını yapan Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz, yönetim kurulunun borçlanma için Divan Kurulu'ndan izin istememesinden yakındı.

Karadeniz, Divan Kurulu'nun Beşiktaş'ın bütün meselelerini tartışan, tüzüğün verdiği yetkiler çerçevesinde iç denetim görevini yapan bir mekanizma olduğunu belirterek, ''Bu söylediklerimin muhalefet olarak algılanmamasını istiyorum. Kulübümüzün borçlanma isteği hep Divan Kurulu'nun izniyle gerçekleşmiştir. Uzun zamandan beri borçlanma isteği ile ilgili divan kurullarına müracaat olmamıştır. Bundan önceki toplantılarda, divan kurulu raporunu okuyan arkadaşlarım bunları satır aralarında söyledi. Aylarca önce bunu dile getirmeye gayret ettik. Ancak buna gereksinim duyulmuyor. Bu konuda atlanma mı var, yoksa (Ben yaptım oldu) mu var'' ifadelerini kullandı.

Karadeniz, Başkan Yıldırım Demirören'in hiçbir kulübe nasip olmayan bir başkan olduğunu kaydederek, ''60 milyon dolar gibi bir rakamı Beşiktaş kulübünün emrine vermiş. Bugüne kadar böyle fedakarlık yapan bir başkan gelmedi. Ancak bu fedakarlığı yaparken kulübün tüzüğüne uymak gerekir. Bunları yapmazsanız sıkıntı doğabilir. Bunu muhalefet gibi algılamayın. Sonradan keşkeler olmasın'' şeklinde konuştu.

Borçlanma ile ilgili sıkıntılarını da dile getiren Karadeniz, ''Profesyonel şube giderinin 2009'da 85 milyon, 2010'da ise 141 milyon'a çıktığını gördüm. Kulübün 200 milyon geliri olsa demek ki 250 milyon gideri olacak. Bu mali disiplin açısından doğru bir gidiş midir'' diye konuştu.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler