DSP'den MHP'ye: Bu nasıl milliyetçilik?

DSP Genel Sekreteri Hasan Erçelebi, MHP Lideri Bahçeli'nin WikiLeaks belgelerine ilişkin değerlendirmelerine sert tepki gösterdi. Erçelebi "AKP'nin yolsuzluklarına sahip çıkmak, ne zamandan beri vatana sahip çıkmak oldu. Bu nasıl milliyetçilik" diye sordu.

Yayınlanma: 05.12.2010 - 10:29
Abone Ol google-news

Erçelebi, Bartın'ın Ulus ilçesinde DSP İlçe Başkanlığı binasının açılışını yaptı. Açılışta yaptığı konuşmada ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erçelebi, WikiLeaks internet sitesinin yayınladığı belgeler yüzünden Türkiye'de başta iktidar olmak üzere bazı siyasi liderlerin "uykularının kaçtığını" söyledi.

Erçelebi, "Belgeler yayınlanınca ödleri koptu, ne yapacaklarını şaşırdılar. Fakat, ilginç bir şey daha var. İktidardakileri anladık da ya muhalefettekilere ne oldu? 'Bu memleketin en yürekli insanları biziz' diyen bir muhalefet partisi lideri 'aman ha bu belgelere itibar etmeyelim. Türkiye'de bu belgeler yüzünden AKP'ye sahip çıkmak vatana sahip çıkmaktır' dedi. Vay vay. AKP'nin yolsuzluklarına sahip çıkmak, ne zamandan beri vatana sahip çıkmak oldu? Bu nasıl bir milliyetçilik, bu nasıl bir yürek" diye konuştu.

2011 seçimlerinde Türkiye'nin geleceği için karar verileceğini belirten Erçelebi, seçmene şöyle seslendi: "Eğer kararınız ülkenin soyulmasına, talan edilmesine, insanların gençlerin işsiz kalmasına destek yönünde ise o zaman hiç tereddütsüz gidin AKP'ye oy verin. 'Ona biraz da yedek lastik lazım' derseniz, o zaman şu anda TBMM'de grubu olan partilere oy verin. Ama 'maden ocakları bizim, biz çalıştıracağız' diyorsanız, bu ocaklarda çağdaş teknoloji ile hiç kimsenin burnu kanamasın istiyorsanız o zaman oy vereceğiniz parti DSP'dir.

Siz 'termik santrale karşıyız' deyince hükümet şantaj yapıyor. DSP olarak maden ocaklarımızı kömür ocaklarımızı çalıştıracağız. Orada çalışanlar sosyal güvenceli ve sendikalı olacak. Önümüzdeki seçim ülkemizin kaderinin tayin edildiği bir seçim olacaktır."

Atatürk'ün kurduğu CHP, şimdiki CHP olacak

Açılış kurdelesini, Şadiye Ercan adında bir vatandaşa yaptıran Erçelebi, Ercan'ın "Yalnız bir şey söylemek istiyorum Ben CHP'liyim. İnkar edemem" sözü üzerine, "Olsun, olsun, bütün gerçek CHP'liler DSP'ye gelecek. Atatürk'ün kurduğu CHP, şimdiki DSP olacak" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler