Doğalgaz faturası da velilere

Eğitim Sen Genel Sekreteri Mehmet Bozgeyik, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün, İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderdiği yazıyla, okulların doğalgaz faturalarının, okul aile birliği bütçelerinden ödenmesini istemesine tepki gösterdi.

Yayınlanma: 05.11.2008 - 12:30
Abone Ol google-news

Eğitim Sen Genel Sekreteri Mehmet Bozgeyik, okulların doğalgaz faturalarının okul aile birliği bütçelerinden ödenmesine tepki gösterdi.

Bozgeyik: “Hükümet bir yandan özel okulları teşvik için özel yasalar çıkarıp, bu okulları yaşatmak amacıyla kaynak aktarırken diğer taraftan kamu okullarının elektriğini kesiyor, doğalgaz faturalarını velilere ihale ediyor” dedi. Eğitim-Sen Genel Sekreteri Bozgeyik yaptığı açıklamada, Ocak ayından bu yana doğalgaz fiyatlarının yüzde 80 arttığını ifade ederek, bu artışı uzmanların “başta AKP'li belediyeler olmak üzere kamu kurumlarının ödenmeyen doğalgaz borçlarının yurttaşa fatura edilmesi” olarak değerlendirildiğine dikkat çekti.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderdiği 27 Ekim 2008 tarihli yazılı ile okulların doğalgaz faturalarının okul aile birliklerince ödenmesini istediğini belirten Bozgeyik, “Okulların doğalgaz faturasının acilen velilere ödetilmesinin istendiği bu yazı bize, AKP Hükümetinin bütçeden en büyük payı eğitime ayırdığı iddiasının aslını da gösteriyor. Bakanlığın okullara tahsis ettiği ödenek, İstanbul'daki okulların doğalgaz borcunu bile karşılamaya yetmiyorsa, taşradaki okulların durumunu düşünmeyi kamuoyuna bırakıyoruz” dedi.

TEDAŞ’ın Türkiye çapında başlattığı okullardan borç tahsilatı uygulaması ile çok sayıda okulun elektriğinin kesildiğini de hatırlatan Bozgeyik, şunları kaydetti: “Hükümet bir yandan özel okulları teşvik için özel yasalar çıkarıp, bu okulları yaşatmak amacıyla kaynak aktarırken diğer taraftan kamu okullarının elektriğini kesiyor, doğalgaz faturalarını velilere ihale ediyor. Doğalgaz faturalarını ödeyebilecek maddi güçten yoksun velilerin çoğunlukta olduğu okullarda ne olacak? Tıpkı elektrik gibi doğalgaz da mı kesilecek? Odun sobaları kurulup öğrencilerden her gün bir kucak odun getirmeleri mi istenecek, yoksa yanlarında battaniye taşımaları mı? Bu sorunun yanıtını Milli Eğitim Bakanı'na bırakıyoruz."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler