İnka medeniyeti ziyaretçilerini bekliyor

Güney Amerika'nın gizemli İnka uygarlığının Peru'nun yüksek dağlarında kurulu kalıntıları, her yıl 2,5 milyon ziyaretçi ağırlıyor.

Yayınlanma: 05.12.2010 - 11:15
Abone Ol google-news

Tarihte, bugünkü Şili, Bolivya, Peru, Kolombiya ve Ekvador ülkelerini kapsayan bir imparatorluk olarak bilinen İnkalar, bugüne bıraktıkları izleriyle Güney Amerika'daki en önemli tarihi değerlerden biri olma özelliğini taşıyor.

Keşfedildiği 1911 yılından beri, o bölgedeki gözde turizm merkezlerinden biri haline gelen İnka medeniyetinin kalıntıları her geçen gün daha fazla ilgi görüyor. Bölgedeki Machu Picchu antik kenti, 2007 yılında, Ürdün'deki Petra Antik Kenti, Çin Seddi, Brezilya'daki Kurtarıcı İsa Heykeli, Meksika'daki Chichen Itza Piramidi, İtalya'nın Roma kentindeki Kolezyum ve Hindistan'daki Taç Mahal anıt mezar ile birlikte dünyanın 7 harikasından biri seçilmişti.

Bölgeye gelenleri karşılayan yöre sakinleri de geçmişin gizemli medeniyetinin izlerini taşıyor. İlgi çekici giysileri ve canlı renkleriyle turizmi de canlı tutmaya çalışıyorlar. Yöresel kıyafetler ile takılar, ilgililerine satılabiliyor. Rengarenk giysiler içindeki yerli halktan biriyle resim çektirmek istediğinizde belli bir ücreti de göze alıyorsunuz.

''İnka imparatorluğunun kültürüyle karşılaşacaklar"

Peru Meclisi Peru-Türk Dostluk Grubu Başkanı Anibal Huerta Dias, İnka medeniyeti kalıntılarının dünya harikalarından biri olduğunu belirtti. Latin Amerika için İnka'nın çok önemli bir uygarlık olduğunu, bu uygarlığın merkezinin Cusco şehri olduğunu kaydeden Dias, ''Şu an ki 5 ülke yani Şili, Bolivya, Peru, Kolombiya ve Ekvador İnka imparatorluğunun içindeydi. Bunlar Peru'yu her yıl İnka medeniyetinin izlerini görmek isteyen yerli ve yabancı 2,5 milyon turist ziyaret ediyor. Peru'yu ziyaret edenler, İnka imparatorluğunun kültürüyle karşılaşacaklar. Böylelikle kültürümüzü öğrenecekler. Bu yönden Cusco çok önemli bir şehir. Cusco İnka İmparatorluğunun başkentiydi'' dedi.

Peru'ya gelenlerin değişik değişik iklimlerle karşılaşacağını ifade eden Dias, ''Başkentimiz Lima'dan 1,5 saat kuzeye gittiğiniz de, orada her zaman yaz mevsiminin yaşandığını, kış mevsiminin yaşanmadığına şahit olacaksınız. Dağlık alan dediğimiz yerlerimizde ise her zaman kış mevsimi yaşanıyor ve o bölgede her zaman karı görebilirsiniz. Peru çok değişik iklimlerin bulunduğu bir ülke. Özellikle Pasifik Okyanusu'na kıyımız olması dolayısıyla balık unu üretiminde dünyanın en önemli ülkelerinden biriyiz. Aynı zamanda Peru mutfağı, Güney Amerika'da özellikle en iyi mutfaklarından biri. Daha önce Avrupa'da girdiğimiz bir yemek yarışmasında birinciliğimiz var'' diye konuştu.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler