Bulgaristan'da Türk dizilerine büyük ilgi

Türk televizyon dizilerinin büyük ilgiyle karşılandığı Bulgaristan'da, "Yaprak Dökümü" dizisinin başarısının ardından "Aşk-ı Memnu" dizisi de yayın programına alındı.

Yayınlanma: 05.12.2010 - 12:16
Abone Ol google-news

Ülkenin en büyük özel tv kanalı BTV'de yayınlanan “Yaprak Dökümü" dizisinin başarısı üzerine, bu dizinin yayınlanan 251'inci bölümünden sonra kısa bir ara verildi ve yerine Aşk-ı Memnu dizisi yayına alındı. Hafta içi her gün saat 20:00'de, en çok izlenen kuşakta gösterilen Yaprak Dökümü rekor izleme oranına ulaşarak, nüfusu 7,5 milyon olan Bulgaristan;da yaklaşık 2 milyon izleyiciyi ekran başında topluyor.

Heyecanla beklenen dizinin son bölümünün yayını sırasında sokakların boşaldığını hatırlatan bir BTV muhabiri, Sofya'da “Yaprak Dökümü" ile aynı adı taşıyan bir sokaktaki dizinin son bölümünü izlemek üzere bir kahvede toplanan dizi hayranları ile röportaj yaptı. BTV akşam haber bülteninde muhabir Kristina Vladimirova, seyircilere, Türk dizilerine duyulan ilgiyi sordu. Seyirciler, “Dizide gördüğümüz hoş insanlar bizde de hoş izlenimler yaratıyor. Komşuyuz, birbirimize yakınız. Onların hayatı bizimkine çok benziyor" yönünde yorumlarda bulundular.

Vladimirova, izleyicilerin, "Yaprak Dökümü'nün" son bölümününden sonra BTV;nin aralık başından itibaren, Bulgarca'da "Yasak Meyva" adı ile yayına girecek “Aşk-ı Memnu" dizisi ile tanışacaklarını, Yaprak Dökümü;nün 4;üncü sezon bölümlerini de yıl başından sonra yayınlanmaya devam edeceklerini bildirdi. BTV;nin ülkede yarattığı Türk dizisi modası “Gümüş" dizisi ile başlatmıştı. Bu dizide oynayan sanatçı Songül Öden ve Yaprak Dökümü;ndeki Fikret'i canlandırarak Bulgaristan;da şöhret olan sanatçı Bennu Yıldırımlar, BTV;nin Slavi Şovu adlı bir programına konuk edilerek, Bulgar seyircileri ile tanışmıştı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon